image

Çeşitli ekolojik sebeplerle nesli tükenme tehlikesi altına giren su samuru, Batman'da görüntülendi.

Kantar Köprüsü civarında balık avlarken su kenarında gördükleri canlıyı kayda alan vatandaşlar, daha sonra bu canlının su samuru olduğunu fark etti. Batman çevresindeki sulak alanlarda çok nadir rastlanan su samurunu gören vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Su samurunu görüntüleyen Turgut Tekin isimli vatandaş, “Her haftasonu buraya balık tutmaya gelirim. Balık tuttuğumuz yerin ilerisinde su kenarında değişik bir canlı gördüm. Hemen telefonla kayda aldım. Daha sonra dikkatle baktığımda bunun nesli tehlike altında olan su samuru olduğunu farkettim. Yetkililerin bu tür ender canlıların zarar görmemesi için gerekli tedbirleri alınması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sayıları Türkiye’de ve dünyada hızla azalan su samurları, avlanması yasak türler arasında listelenmiştir. Su samuru, tatlı su ve acı su ile deniz habitatlarının çok geniş bir dağılımından yararlanır. Göllerde, sazlık ve çeşitli sulak alanlarda, sulama kanallarında ve deniz kıyılarında bulunabilir. Nehirlerde ender rastlanabilen su samuru, su ekosisteminin önemli bir parçasıdır.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *