image

Ayçiçeği yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydis, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Kudbeddin Tekin, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ebubekir Doğan ve teknik personelin katılımıyla Akoba köyünde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda mısır tarımına alternatif olarak buğdaydan sonra ayçiçeği yetiştirilebileceği belirtildi.

Bu sene ikinci ürün olarak ayçiçeği yetiştiriciliği yapacak çiftçilerin tarım il müdürlüğüne başvurmaları durumunda proje kapsamında tohum, gübre ilaç ve biçerdöver maliyetlerinin valiliğin il özel idaresi bütçesinden destekleneceği konusunda çiftçiler bilgilendirildi.

Konuyla ilgili gazetemize bilgilendirmede bulunan Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ebubekir Doğan, bu ilk toplantısı yapılan ayçiçeği yaygınlaştırma projesi tanıtım toplantılarının köy kök dolaşılıp anlatılmaya devam edileceğini söyledi.

İlimizde son yıllarda ikinci ürün olarak mısır yetiştiriciliğinin yaygınlaşması tarım arazilerini tehdit eder hale geldi. Uzmanlar bu durumun ileride ilimizde birçok tarım arazisinin çoraklaşmasına yol açacağı uyarısında bulunuyorlar. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *