image

Aydın, "Kudüs, kanayan yaramız; Mescid-i Aksa, yaralı mescidimiz; Gazze, düşmanın barbarlığı altında inim inim inleyen nadide gülümüz ve Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin mübarek ayağını bastığı mübarek topraklar bugün işgal altında. Bütün mescitler Allah’ın evleridir ve bir bakıma birbirleriyle kardeştir. Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için öncelikle kendi camilerimize sahip çıkmalı, muhitimizdeki camileri ihya etmeli, böylelikle kendimiz de ihya olmalıyız. Camiler sahipsizken ümmetin yetimleri de sahipsiz kalır. Camiler boşsa kalpler de boştur." ifadelerini kullandı.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem zamanında mescitlerin ibadethane olduğu gibi toplumun maddi manevi dayanışma yerleri olduğunun hatırlatıldığı mesajda, "Rüya gören dahi gelip mescitte anlatır, güzide nesil olan ashab-ı kiram, camiden çıktıklarında ağırlıklarını atıp hafiflemiş şekilde evlerine ulaşırlardı. Bizler de tıpkı Selahaddin Eyyubi gibi, Kudüs'ü fethetmeden, kurtarmadan önce camilerimizi dolduralım. Allah'ın vaadi elbette gerçekleşecek, Kudüs bir gün özgürlüğüne kavuşacaktır. Bize düşen, toplum olarak kendimize çekidüzen vermek, nefsimizi terbiye etmektir." şeklinde konuştu.

"İSLAM ÂLEMİNİN MİRAC KANDİLİ MÜBAREK OLSUN"

Bu gecenin değerlendirilmesi hususunda tavsiyelerde bulunan Aydın, “"Camilerde programlar tertip etmek, Kur'an-ı Kerim okuyarak kalbimizi ve gecemizi ihya etmek, Cevşen-ül Kebir okumak, Peygamberimize sık sık salavat getirmek, aile bireyleriyle birlikte günün anlam ve önemiyle ilgili aile sohbeti yapmak, geçmiş günlerimiz hakkında iç muhasebe yapmak, günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan çokça af dilemek, hastalarımız için dua etmek gibi ibadetleri yapmalıyız bu gece.” dedi.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *