image

15 yıldır nohut pilav işi yaptığını söyleyen İlhan Göçer, vatandaşın alım gücünün düştüğü için işlerin kötüye gittiğini ve yeme-içme sektöründe büyük sıkıntı yaşandığını söyledi.

Hem maliyetlerin arttığını hem de işlerin düştüğünü ifade eden Göçer, “Şu anda gıda sektörü piyasasında bir durgunluk var. Malzemeler çok pahalı olduğundan dolayı alınamıyor. Lokantalar zaten iflas durumuna gelmiş. Biz de aynı şekildeyiz. Normalde porsiyon fiyatı 70 lira olacağına 50 liradan veriyoruz. Amacımız vatandaşın alım gücünü desteklemektir. Vatandaş alabilsin diye bu fiyata veriyoruz. Gerçekten durum iyi değil.” dedi.

15 yıldır yeme-içme sektöründe olduğunu ve hiçbir zaman böyle sıkıntılı bir dönem görmediğini belirten Göçer, “15 senedir bu mesleği yapıyorum, hiçbir zaman bu derece bir sıkıntı yaşamamıştık. Biz seyyar olduğumuz için iyi kötü idare edebiliyoruz ama şekilde devam edemez. Şu anda işler yarı yarıya düşmüş durumda. Günde 100 porsiyon satarken şu anda 50 pozisyon satabiliyoruz. Lokanta yemeklerinden çok daha ucuza, bir çorba fiyatına nohutlu etli pilav satmamıza rağmen vatandaş yine de alamıyor. Millettin alım gücü işte bu kadar düşmüş. Böyle giderse biz de kapatmak zorunda kalabiliriz. Kullandığımız tavuğun kilosu 80-90 liraya çıkmış. Biz bu maliyetlerle nasıl para kazanacağız? Sürdürülebilir bir durum yok ortada.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *