image

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, gazetemize yaptığı açıklamada aralık ve ocak aylarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tamamında iyi derecede yağışlar alındığını ve bu sayede ne Batman’da ne de bölgede kuraklık tehlikesinin kalmadığını söyledi.

Mart ve nisan ayında da yağışların iyi geçmesi durumunda tarımda rekor bir verim beklediklerini söyleyen Aydiş, “Batman'da an itibarıyla kuraklık anlamında hiçbir sıkıntı yok. Hatta beklediğimizden daha fazla yağmur yağdı. Tabii mühim olan mart ve nisanda yağmurların tekrar yağması. Mart ve nisan aylarında da yağması lazım. Beklentimiz, temennimiz bu yönde. Çünkü bu işler devre devredir. Şimdi dünyanın yağmuru da Batman’a yağsa, ekinler çok iyi yeşerse ama mart ve nisanda yağmazsa sıkıntı olur. Biliyorsunuz, Nisan yağmurları önemlidir. Ama şu an itibarıyla kuraklık anlamında geçen seneye nazaran öyle bir tehlike şu anda yoktur.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin çok iyi bir ‘ekim’ dönemini geçirdiklerini belirten Aydiş, “Herkes ekinini ekti, gübresini, ilacını döktü. Bunun üzerine yağmur da yağdı. Bu yağmurlar dökülen gübre ve ilacı da araziye yaydı, faydalı hale getirdi. Şu an için tarımda hiçbir sıkıntı yok bizim açımızdan. Hem Batman'da hem de tahmin ediyorum bölgemizde de böyle. Olumlu bir sonuç bekliyoruz. Allah'ın izniyle mart ve nisanda da bu şekilde yağmurlarımız yağarsa, bu sene ekinlerimiz fevkalade iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *