image

Elektrik malzemeleri satışı yapan Abdulhalim Emin, sadaka kültürünün devam etmesi gerektiğini belirterek, sadaka kutusu üzerine “Kefenin Cebi” yazdığını ve sadaka kültürünün devam etmesi için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Sadaka ve İnfak toplumu ayakta tutar

Sadaka ve infakın toplumlardaki merhamet, şefkat, yardımlaşma, kardeşlik duygularını ayakta tuttuğunu belirten Emin, “İnsanlar kefenin cebi yok diyorlar. Aslında kefenin cebi sadaka kutularıdır. İnsanlar kendileri ile ne götürmek istiyorlarsa bu kutuya atmaları gerekir. Allah için verilen hiçbir şey boşa gitmez. Allah Kur’an’da Zilzal suresinde ‘Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir’ buyuruyor. Sadaka kutularımızda belki de zerre olarak başladığımız yerlerdir. Ahirete ne götürmek istiyorlarsa Allah için onu versinler.” ifadelerini kullandı.

“Kefenin cebi var”

Gelen müşterilerin gördüklerinde şaşırdıklarını söyleyen Emin, “Müşteriler gelip alışveriş yaparken gözleri sadaka kutusunu çarpıyor. Kefenin cebi yazısını görünce de tebessüm ederek sadaka kutusuna bir şeyler atıyorlar. Bu tabirle insanlar arasında güzel bir teşvik de olmuş oluyor.” dedi.

“İki sadaka kutumuz var biri de Gazze için”

Gazze’de yaşanan vahşetin bütün insanların gözü önünde cereyan ederken bir şeyler yapmak istediğini aktaran Emin, “7 Ekim’den bu yana Gazze’de soykırım uygulanıyor. Namazlarımızda, dualarımızda Allah’tan en yakın zaman da Gazze’nin, Filistin’in ve Kudüs’ün özgür kalacağı günleri göstermesini istiyoruz. İstemek ile birlikte elimizden gelen ölçülerde yardım etmeye de çalışıyoruz. Dükkanımda iki sadaka kutusu var. Biri normal sadaka kutusu biri de Gazze için. Kendim her gün bir miktar parayı Gazze için atıyorum. Gelen müşterilerimde iki sadaka kutusu görünce soruyor bende izah ediyorum. Bazı müşterilerimiz Gazze için de bağışta bulunuyor. Sadece benimle belki bir şey olmaz ama belki benimle bir şeyler başlar, bir kıpırdanmaya vesile olur.” diye konuştu. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *