image

 

TPAO’ya alınacak işçilerin Batman dışından getirileceği gerekçesiyle Atatürk Parkında eylem yapan gençler, savcılığa suç duyurusunda bulundular.

TPAO işçi alımında nihai liste önceki gün açıklanırken, bir grup genç tarafından listenin şaibeli ve kabul edilemez olduğu iddia edildi. Batman halkının dört gözle beklediği böylesi iş imkânlarının Batmanlı vatandaşların değil de diğer illerde yaşayan vatandaşlara sunulması tepkileri beraberinde getirdi.

Dün sat 13.00 da Atatürk parkında toplanan bir grup genç, nihai listenin 3/1’nin Batman dışında farklı illerde yaşayan vatandaşların olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Petrol İş Sendika Başkanı Mustafa Tekik’ in de destek verdiği gençler, Atatürk parkında bir müddet nihai listeyi protesto ettikten sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundular.  

“Süresinin Uzatılmasında Art Niyet Var”

Petrol İş Şube Başkanı Mustafa Tekik yaptığı açıklamada; “Batman TPAO’ya işçi alınıyor ve maalesef bazı ayak oyunlarından dolayı Batmanlı gençlerin mülakata çağrılması gerekirken mülakata çağırılanların yüzde 30’u bu kentin yerini haritada bile bilmeyen  insanlardan oluşuyor.  TPAO’ya 62 işçi alınacak. Bu sınava endeksli ikamet adresini 2 gün önce Batman’a taşıyan sahtekârlar var. Bu sahtekârlara yataklık edenlerde var. Hiç kimseyi boş yere suçlamak istemiyoruz ama beynimizde oluşan bir kanaat var. İŞKUR’un iki defa bu başvuru süresini uzatmasının altında biz art niyet arıyoruz.” Dedi.

“Vekillerden Umut Işığı Görmedik”

“Batman TUİK verilerine göre işsizliğin ilk sırada olduğu bir Kent’tir.” diyen Tekik konuşmasının devamında, “Kentin vekillerine ulaştık. Bu konuya kafa yormalarını Ankara’da Devlet nezdinde bu konuya bir çare üretmelerini beklediğimizi ifade ettik. Bu işin çözüleceğine dair bir umut ışığı görmedik.  İŞKUR yetkililerine bu mülakatı iptal etmelerini ve mülakata Batmanlı vatandaşların dahil edilerek  yeniden yapılmasını istiyoruz." Dedi.

“Safranbolu’dan Bile Gelen Var”

Nihai listeye isimleri alınmayan ve haklarının ihlal edildiğini iddia eden gençler ise; “23-30 kişi arası dışardan listeye eklenen var. Osmaniye, Yozgat, Malatya, Adıyaman, İskenderun’dan gelen vatandaşlar var. Safranbolu’dan bile gelen var. İkametgâhları asıl dışarıdan olup ta Batman gösterenlere yönelik suç duyurusunda bulunacağız.” İfadeleri kullandılar.  (Şehmus Toprak)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *