image


İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bu sabah Ankara'ya geldi.

Reisi ile Erdoğan Ankara'da bir araya gelecek. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki liderin basın açıklaması yapacağı belirtildi. Ardından İran-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Sekizinci Toplantısı, Erdoğan ile Reisi'nin başkanlığında gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Reisi, Ankara ziyareti öncesi Mehrabad Havalimanı'nda, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Reisi, bu ziyaretin gündeminde ticari ve ekonomik konuların da yer aldığını belirterek, İran ile Türkiye arasında belirlenen 30 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmanın iki ülkenin sahip olduğu kapasite ile mümkün olduğunu söyledi.

İran'ın komşu ve İslam ülkeleri ile ilişkileri geliştirme politikası kapsamında Türkiye ile ikili ilişkileri güçlendirmenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Reisi, "Bu gezinin iki ülke arasındaki bölgesel ve uluslararası işbirliğinin yanı sıra ikili ilişkilerin artmasına katkı sağlamasını umuyoruz." dedi.

Reisi, İran ile Türkiye'nin Filistin konusunda hemfikir olduğunu belirterek, "Şu anda ABD ve bazı Batı ülkelerinin (israile) verdiği destek sonucu masum Filistin halkının katledilmesine tanık oluyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Reisi, "Ankara'daki ikili görüşmelerde önemli konulardan biri de siyonist israilin hayati damarlarının kesilmesi olacak. Bu işgalci rejimin cinayetlerinin durdurulmasına yol açabilir." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *