image


Malatya İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen ve Düşünce Akademisi Topluluğu ve İnsan Hakları ve Sosyal İlişkiler Topluluğu'nun da destek verdiği basın açıklamasının 11'incisi düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı İlahiyat Camii yanında düzenlenen basın açıklamasını, topluluk adına okuyan Betül Arslan, Gazze’deki katliam sona erene kadar her cuma günü, cuma namazından sonra yapmayı planladıkları basın açıklamasına devam edeceklerini duyurdu.

"Tam 105 gün oldu dünyanın gerçek yüzünü göreli"

Arslan, "Tam 105 gün oldu dünyanın gerçek yüzünü göreli. Tam 105 gün oldu bize öğretilen ezberlerden çıkıp özgürlüğün tanımını bulalı. Hür insanları tanıyalı. Tam 105 gün oldu zafer kokusunu duyalı. Tam 105 gün oldu koca yürekli çocukların omuzlarında yükselen şerefli İslam'ı göreli. Yılların acısını 105 güne sığdıran siyonist israile lanet, yüzyıllardır islamın kaybettiği şerefini 105 günde tekrar kazandıran mücahitlerimize selam olsun. 105 gün yükseliştir, feda olmaktır, yiğitliktir, reddediştir lügâtımızda artık." diye belirtti.

"Savaş başladığından beri birçok mucizelere, kahramanlıklara, fedakarlıklara tanık olduk"

Savaş başladığından beri birçok mucizelere, kahramanlıklara ve fedakarlıklara tanık olduklarına vurgu yapan Arslan, "Geçtiğimiz günlerde ise açlıktan susuzluktan can veren Yemen'in özgürlük safında gururla yer aldığına şahit olduk. Yıllarca Fransa sömürüsüne maruz kalan Güney Afrika’nın özgürce hakkı haykırışlarını gördü bu gözlerimiz. Dünya halklarının sokaklarda hakkı haykırışlarına, liderlerin susuşuna, mazlumların direnişine, zalimlerin hüsranına şahit oldu gözlerimiz. Tarihten bu yana her türlü kötülüğün arkasından çıkan bu örgütlü kötülükle savaşan en asil, en cesur, en ahlaklı, en erdemli, en merhametli, en faziletli insanlara, bu asil insanların aylardır tünellerde gizlenip, omuzlarındaki roketlerle yok ettikleri tanklara, savaş araçlarına ve leşlere şahit olduk." ifadelerini kullandı.


"Avrupa'nın göbeğinde yahudilerin vahşet tünellerine şahit olduk"

Gazze'deki soykırımı her ne kadar gündemden hemen düşürseler de Avrupa'nın göbeğinde yahudilerin vahşet tünellerine şahit olunduğuna dikkat çeken Arslan, şöyle devam etti:

"105 gündür Gazze'deki camilerin neredeyse hepsi siyonist israil tarafından yıkılmıştır. Ve bizler Ebu Ubeyde’nin çağrısına kulak vererek bu mübarek aylarda yıkılan bütün camilerin yerine dünyanın bütün camilerinde kıyama duracağız ve namazlarımızda kunut duaları okuyacağız İnşallah. Kaybedilen her can adına dua göndereceğiz Rabbimize. Yıkılan her eve inat, İslam devleti kuracağız evlerimizde. Algılarla değiştirilmeye çalışılan gündemi değiştirmeyeceğiz ve hayatımızın her anında gündemimiz Gazze ve Mescid-i Aksa olacaktır."

"105 gündür yaşanan şanlı bir direniştir"

Arslan, "105 gündür yaşanan katliamdır, dünyanın gözü önünde yaşanan bir soykırımdır, çaresizliğin en üst seviyede yaşandığı bir dünyadır. Ama izzettir, şereftir, yenilgi yenilgi büyüyen bir zaferdir. Siyonist israil'in 105 gündür yaptığı, yenilgisini belli etmemek için masum halkı öldürmektir. Tıpkı firavunun yaptığı gibi tüm erkek çocuklarını öldürerek bir Musa büyütmektir. Evet 105 gündür yaşanan şanlı bir direniştir. Bu şerefli bir cihattır. Sonu ya zaferdir ya da şehadet. Allah'u Teala Yusuf Süresi 21'inci Ayet'te; 'Allah emrini yerine getirmeye kâdirdir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.' Diye buyuruyor. Hakla batılı keskin bir çizgiyle birbirinden ayıran Gazze’nin sesi olmak adına her cuma günü burada toplanmaya devam edeceğimizi duyuruyor, Hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *