image

Okullarda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönemi’nin son haftasına girilirken, öğretmenler e-Okul sistemine not girişi işlemlerini yapmaya devam ediyor. Veliler, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden çocuklarının yazılı ve sözlü notunu karne gününden önce de öğrenebiliyor. Güncel sınav, not ve devamsızlık durumu gibi bilgilerin sorgulandığı e-Okul VBS ile veliler, çocuklarının okul bilgilerini her zaman görme hakkına sahip.

E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak çalışıyor. Yani e-Okul VBS, her zaman erişime açıktır. Okullarda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönemi’nin bitmesine yakın notların yoğun olarak kontrol edildiği zamanlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar oluşabiliyor. Vatandaşlar, bu durumu E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumluyor. E-Okul, karne döneminde öğrenci ve velilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

E-OKUL NOT GİRİŞİ SON GÜN NE ZAMAN?

Öğrenci ve velilerin merak ettiği bir diğer konu ise öğretmenlerin not girişinin ne zaman sona ereceği.

Bu konuda inisiyatif, öğretmen ve okul idarelerinde olup; okul idareleri genellikle öğretmenlerinden not girişlerini son haftaya girmeden bitirmelerini istiyor. Son haftada yurt genelindeki tüm okullarda iş ve işlemler için yoğun girişler yaşandığından sistem genellikle ağırlaşıyor, hatta bazen kısa süreli kapanmalar yaşanıyor. Bu sebeple mecburi haller dışında okullar ve öğretmenler, e-Okul not girişlerini 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönemi’nin son haftası olan 15-19 Ocak tarihinden önce tamamlamış oluyor.

Okul idareleri, herhangi bir aksaklığa karşı öğretmenlerin e-Okul not girişlerini en geç 15 Ocak’a kadar tamamlamasını ister ve karnelerin verileceği hafta olan 15 ile 17 Ocak tarihleri arasında e-Okul yönetim sistemin genellikle kilitlerler. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *