image

Yapılan etkinlikte Necat Nasıroğlu'nun hayatı da canlandırılırken projede yer alan 100 önemli şahsiyet arasında bulunan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, Sezai Karakoç, Nasrettin Hoca, Fatih Sultan Mehmet, Nene Hatun ve Aziz Sancar gibi birçok önemli şahsiyetin hayatı da canlandırıldı.

Program da çocuklar okudukları kahramanların karakterlerine bürünüp canlandırmalar yaparak hem öğrendiklerini sergiledi hem de eğlenceli vakit geçirdi. 

Çocukların sanal ve sahte kahramanlar yerine tarihe mal olmuş değerli şahsiyetleri tanımaları ve milli bilinç kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen projede konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, çocukların 100 türk büyüğünü resmettiği, şiirleştirdiği ve oyunlaştırdığı etkinliği anlamlı bulduğunu söyledi.

Nasıroğlu, "Bu binaları ve okulları yaparken güçlü karakterli ve inançlı nesillerin yetişmesini amaçladık. Bu nesil teknolojiyi iyi kullanabilen, okumayı seven, arkadaşlarıyla ikili ilişkilerini güçlü tutan ve Batman'a değer katan bir nesil olmalı. " şeklinde konuştu. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *