image

Kış aylarının vazgeçilmez tüketim gıdası olan balıklar tezgahlarda yaygın şekilde satılıyor. Vatandaşlar, kilosu 400 TL’yi bulan kırmızı et yerine balığı tercih ediyor.

Kırmızı et almaya güçlerinin yetmediğini belirten vatandaşlar, “Kilosu 400 TL’yi bulan kırmızı ete göre fiyatı uygun olan balığa daha çok ilgi gösteriyoruz. Balık bu sene hem bol hem de fiyatı uygun. Türlerine göre 35 ile 150 TL arasında değişen fiyatları var balıkların. Kesemize uygun olanını alıyoruz” dediler.

HAMSİNİN KİLOSU 35 TL

Hem fiyat uygunluğundan hem de güzel tadından ötürü hamsiyi tercih edenler çoğunlukta. Alışveriş için gelen vatandaşlardan Hasan Koç, hamsiyi kilosu 35 TL’den aldığını söyleyerek “Hamsi pazarındayız. 35 TL'ye hamsi aldık. Çok güzel, ailecek yiyeceğiz. Zihinsel gelişime, kas gelişimine faydası var" dedi.

Balıkçı esnafı ise balığa yoğun talep olduğunu söyleyerek, “Allah'ın izniyle bu sene balık sezonu gayet iyi gidiyor. 50-100 lira arasında balık fiyatları değişiyor. Balığın sağlığa yararı var. Omega-3 çok önemli bir besin kaynağı” diye konuştu. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *