image

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2023 yılını değerlendirerek yeni yıl hakkında temennilerde bulundu.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2023 yılında dünya olarak çok büyük bir zulme şahitlik edildiğini, terör çetesi israilin Filistinli Müslümanlara yaptığı zulmün dünya tarihinin en büyük ve en karanlık zulümlerinden biri olduğu ve bu barbarlıklarının sonlarını getireceğini ifade ederek, “Ülke olarak 2023 Şubat ayında 11 ilin etkilendiği ve on binlerce vatandaşımızın vefatı ve yüz binlerce vatandaşımızın yaralanması sakat ve engelli kalması ve evlerinin yıkılması ile perişan olmaları bizi topyekün seferber etti ve tüm halk olarak büyük bir fedekarlık örneği gösterdik. Bunun yanı sıra ekonomik olarak da sıkıntılar çektik ve zorlu bir yıl oldu. Ekonomik sıkıntıların yanında enflasyonunda yüksek olmasından dolayı esnafımız da büyük sıkıntılar çekti. Ödemelerde zorlanmalar ve piyasa daralması ile ciddi bir şekilde ciroların düşmesine sebep oldu.” dedi.

Dükkân sahiplerinden isteğim bu ekonomik daralmada kiracılara kira artırımında yardımcı olmaları makul bir şekilde kiralarını artırmalarını talep ediyorum diyen Başkan Çiftçi, “Böylece ne kiracılar ne de mülkiyet sahipleri mağdur olacaktır. Yılın sonuna doğru ekonomide düzelmeler başlaması 2024 yılının bize ekonomide düzelmeler olacağına dair umutlar vermiştir. 2024 yılının tüm dünya halkları için huzurun, barışın, adaletin ikamesinin, zulümlerin son bulduğu ve kardeşçe yaşayabileceğimiz günlerin başlangıcı olmasını Allah’tan diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çiftçi son olarak, “Genelde tüm ülkemiz özelde Batmanlı esnafımızın huzur içinde sıkıntı ve dertlerinin az olacağı bir yıl olmasını diler tüm hayatınızın, geçmişten daha iyi olmasını dilerim.” dedi.

MUHARREM  KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *