image

Batı Raman Kız Öğrenci yurdunda başlayan eğitimler, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu ile devam ederek, Seyid Bilal Erkek öğrenci yurdunda son eğitimle tamamlandı.

 

Batman Belediyesi itfaiye Müdürlüğünden İtfaiye Eri ve Eğitmeni Faruk Keskin ile Siyabent Aslan tarafından verilen, yangın tatbikat ve eğitimlerin verimli geçtiğini belirten Şube Müdürü Emrullah Nas, bunların bütün birimlerde periyodik olarak devam edeceğini söyledi.


Konu ile ilgili Batman Belediyesi itfaiye Müdürlüğünden İtfaiye Eri ve Eğitmeni Faruk Keskin, “Yanma ve yangın, yangının nedenleri ve alınacak tedbirler, LPG ve doğal gaz kullanımı, ev kazaları ve önlemler, gaz ve duman dolu ortamda hareket tarzı, yangın söndürme madde ve cihazları, yangında kurtarma faaliyetleri, yangın söndürme sistemleri ve TSC (taşınabilir söndürme cihazı) ile müdahale uygulaması konularını hem anlattık hem de uygulamalı olarak gösterdik. Son derece verimli bir eğitimimiz oldu. Batman Belediyesi itfaiye Müdürlüğü olarak her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.” diye konuştu.

Keskin ayrıca bina yangınları, akaryakıt madde yangınları, LPG ve doğalgaz yangınları, araç yangınları, baca yangınları ve orman yangınlarını da anlattı.

(MUHARREM KAYIK)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *