image

İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Liseleri arasında yapılan yarışmalara il merkez ve ilçelerden onlarca öğrenci katıldı.

Katılım gösteren öğrencilerin ödül törenlerinden önce yapılan Hutbe Yarışmasında ter döken öğrenciler jüri önünde ter döktü.

Genç Hatipler Hutbe okuma yarışmasına katılım gösteren Gercüş Şehit Kadri Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kozluk Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi, Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sason Anadolu İmam Hatip Lisesi, Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Beşiri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hazırlandıkları hutbeleri çekilen kura sonucuna göre jüri, öğrenciler ve kurum müdürleri önünde okudu.

Jürinin hutbe metninin okunması, hitabet, yüzüne okuma ve jest mimik kullanımı gibi konularda birbirleri ile yarışan öğrenciler birbirlerinden güzel yetenekler sergilediler.Genç Hatipler Hutbe Okuma yarışmanın sonunda bütün kriterlerden en çok puan alan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Faruk Tunç birinci oldu. Birinci olan öğrenci Cuma namazında Mehmet Emin Terece Camisinde Cuma hutbesini de okudu.Yarışmanın sonunda Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Faruk Tunç birinci, Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Sağlam ikinci ve Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ekrem Alp üçüncü oldu.Geçen günlerde yapılan Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması, Genç Sada Kur’an’ı Kerim Güzel okuma yarışması, Genç Bilaller Ezan yarışması lise ve ortaokul düzeylerinde kazananlara ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başta olmak üzere Din Öğretimi Şube Müdürü Hacı Arslan ve okul müdürleri teslim etti.Ödül töreni ve hatıra fotoğrafından sonra Hutbe yarışmasını kazanan Faruk Tunç Cuma hutbesini irat etti. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *