image

ABD emperyalizminin en kirli diplomatları arasında yer alan Henry Kissinger, 100 yaşında Connecticut’taki evinde öldü. Kissinger’ın öldüğünü siyasi danışmanlık şirketi Kissinger Associates duyurdu.

Bir savaş suçlusu olan ve insan haklarını hiçe sayan kanlı rejimleri destekleyen Kissinger, 1973-1977 yılları arasında, Richard Nixon ve Gerald Ford’un başkanlıkları döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Ayrıca 1969-1975 yılları arasında Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevini de yürüttü.

Kissinger, Kamboçya’nın bombalanması ve 1970’te Vietnam'ın güneyinin işgal edilmesindeki rolüyle biliniyor.

1963-1973 yılları arasında Vietnam Savaşı’na dahil olan ABD ordusu, savaş sırasında işkence, tecavüz, toplu infaz, sivillerin öldürülmesi ve kimyasal silah kullanmak gibi pek çok savaş suçu işledi.

Kissinger’ın 1968’de Nixon’ın başkan seçilmesinin ardından söylediği “Amerika’nın düşmanı olmak tehlikeli olabilir, ama dostu olmak ölümcüldür” sözü, ülkesinin Vietnam’daki rolüne dair bir göndermeydi.

2000 sonrasında Irak'ın işgal edilmesi fikrine yoğun destek veren ve öldürülen milyonlarca Müslümanın kanında sorumluğu bulunan Kissinger, ölmeden hemen önce verdiği röportajda, kendisine yönelik eleştirilere küçümseyici cevaplar vermişti.

Aşırı dinci bir yahudi olan Kissenger, genelde Yahudi katillere layık görülen Nobel Barış Ödülü(!)'nü almış ve bu nedenle büyük eleştirilere maruz kalmıştı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *