image

Elektrikli araçların kullanımı dünyada ve ülkemizde hızla artıyor. Bununla birlikte bu araçların gereksinimleri için altyapı hazırlıkları da devam ediyor. Bu kapsamda elektrikli araç şarj istasyonlarına talebin artmasıyla bu istasyonların kurulum işiyle uğraşacak kalifiye elemen ihtiyacı da doğuyor.

Bölgemizin önde gelen elektrik firmalarından biri olan Emin Grup Elektrik, dünyanın köklü enerji firmalarından Schneider Electric ile yaptığı iş birliği kapsamında Batman’da elektrikli araç şarj istasyonu kurulum eğitimi verdi.

13 il ve 200’den fazla katılımcıyla yapılan etkinliğe ev sahipliği yapan Emin Grup Elektrik yönetim kurulu üyesi Muhammed Bozkurt, “Güzel Batmanımızın değerli ustaları, değerli katılımcılar ve kıymetli basın mensubu arkadaşlar. Elektrikli araç dünyada ve ülkemizde hızla gelişmektedir. Bununla birlikte bu araçların gereksinimlerine hazırlıklar da devam etmektedir. Dünyada bu yıl 7 milyonu Çin, 3 milyonu Avrupa, 2 milyonu Amerika olmak üzere 14 milyon elektrikli araç satışı yapıldı. Yerli otomobilimiz TOGG’un teslimatları hızla devam etmekte, binlerce araç piyasaya çıkmış durumdadır. Elektrikli araçların en temel gereksinimi olan şarj istasyonlarının kurulum ve montaj hizmetini Emin Grup Elektrik ailesi olarak, Schneider Electric ile yaptığımız ortak girişim ile bu etkinlik vesilesiyle hızlandırmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6 saat süren eğitim seminerinde 250'yi aşkın katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmada firma temsilcilerine katılım sertifikası ve montaj yetkilendirme belgesi verildi.

Bozkurt, “Elektrikli ve dijital bir dünyanın sürdürülebilir, esnek bir geleceğin anahtarı olduğuna inanıyoruz. Geleceğin teknolojilerine her zaman hızla adapte olabilme vizyonumuzla güzel Batman'ımıza ve aziz halkımıza hizmet vermek ve geliştirmek için bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesi hususunda her zaman öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *