image

 

Kaldırımların yapısı nedeniyle zorluk çeken, vatandaşların yardımıyla kaldırımlara çıkabilen engelli vatandaşlar bunun belediyenin ayıbı olduğunu söyledi.

Kentteki altyapı bozukluğu nedeniyle özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelliler için ulaşım, adeta çileye döndü. Engelsiz vatandaşların gidip gelmekte zorlandığı kaldırımlarda ulaşım, engelli vatandaşlar için imkânsız hale geliyor. 

Basit bir kaldırıma dahi çıkmak isteyen engelliler, ancak hayırsever vatandaşların yardımıyla kaldırımlara çıkıp inebiliyor. Yaşanan bu durumdan bıktıklarını söyleyen Yaşam Boyu Engellileri Koruma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uçar, Batman’da engellilerin sorunlarının bir türlü çözüme kavuşmamasından yakındı. Turgut Özal Bulvarı’ndaki kaldırıma ancak iki vatandaşın yardımıyla çıkarken görüntülediğimiz Uçar, bu durumun sadece belediyenin bir ayıbı olduğunu ifade etti.

İNSANCA YAŞAM BİZİM DE HAKKIMIZ

 

Sadece kaldırımlar değil bir kamu alanına dahi girmenin kendileri için adeta çileye döndüğünü vurgulayan Uçar, “Bir kaldırıma çıkmakta bile en az iki kişi bana yardım ediyor. Bizim gibi insanlar da bu ülkede insanca yaşama hakkına sahiptir. İki torba çimentoyla bu sorunumuzu giderebilirler. Bir parka, bir hastaneye gidebilmek ve işlerimizi görebilmek için sadece bize uygun düzgün mimari yapı istiyoruz. Altyapı bize uygun olmadığı için çok mağdur oluyoruz. “dedi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *