image

 

Suyu ciddi oranda kirli olan Batman’da halk su arıtma cihazlarına yöneliyor.

Batmanlı kirli sudan şikâyetçi. Batman’ın suyu ölçümlere göre 135-140 oranında kirli. Kış aylarında bu kirlilik daha da artıyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Güven Su Arıtma’nın sahibi M. Salih Coşkun, Batman halkının bu kirliliğin farkında olduğunu, dolayısıyla su arıtma cihazlarına yöneldiğini söyledi.

Pınarbaşı Mahallesi, Hamidiler caddesi üzerinde bulunan Güven su Arıtma’nın sahibi Coşkun, “ Batman’ın suyu çok kirli. Sağlığı tehdit eder boyutta. Bir suyun temiz olabilmesi için 0-30 arasında değere sahip olması lazım. Temiz su ölçüm aletiyle ölçümü yapılan suyun rakımı 0-30 arasıysa o su temiz sudur. Halbuki Batman’ın normal suyu, ölçüm aletlerinde 135-140 arası çıkıyor. Bu da Batman’ın suyunun çok kirli olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

KIŞ AYLARINDA KİRLİLİK ORANI ARTIYOR

Temiz su cihazlarına talebin kış aylarında azaldığını belirten Coşkun, “ Oysa kış aylarında sudaki kirlilik oranı daha çok artıyor. Çünkü kışın su patlakları, arızalar daha çok oluyor.  Arızalar esnasında kanalizasyon suyu, atıklar daha fazla temiz suya karışıyor. Bu da kirliliği artırıyor.” dedi.

BATMAN’DA TEMİZ SU BİLİNCİ YAYGINLAŞIYOR

 

Arıtma cihazlarında ürettikleri suyun kalitesinin 7-15 civarında olduğunu söyleyen Coşkun, “ Batman halkında temiz suya yöneliş artıyor. Temiz su kullanma bilinci yaygınlaşıyor.” ifadelerini kullandı.Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *