image

Batman ÜniversiteSİ ve Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Necat Nasıroğlu Proje Yarışması'nın ana teması "Enerji'de İnovasyon" başvuru süreci başladı. Bu alanda proje fikri ve ürünü olan katılımcıların 15 Ocak 2024 tarihine kadar yapacakları başvuruları
https://batman.edu.tr/Birimler/1630/sayfalar/20644 adresinden gerçekleştirebilecek.

Proje başvuruları akademik ve sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından değerlendirildikten sonra en başarılı 20 proje sergiye davet edilecek. Sergideki ikinci oylama ile ilk 3 proje aynı gün yapılacak konferansta sunulmak üzere seçilecek. Konferansta ise ilk üç projenin sıralaması orada hazır bulunan katılımcıların oyları ile belirlenecek.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Demir, “enerji konusunda ilimizin sunduğu imkanların yanı sıra, ekosistemin yeni yollar aramamız için verdiği sinyaller yıllardır insanlığı bu noktada yeni fikirler üretmeye zorluyor. Hiçbir şeyin sonsuz olmadığı dünyamızda kaynakların da bir sonu var. Kaynaklarımızı minimum düzeyde kullanıp, maksimum verim almamız gereken çağdayız.” dedi.

Rektör Demir konuşmasının devamında, “dünyada olduğu gibi ülkemizde de konuyla alakalı güzel fikirler var. Düzenlediğimiz bu projeler ile o fikirlere ulaşıp onları hayatın içinde yaşatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.(ÜNİVERSİTE - BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *