image

 

Belediye Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte geleneksel okullar arası “Atık Pil Toplama” yarışması başlattı.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte geleneksel okullar arası “Atık Pil Toplama” yarışması başlattı. Bir kampanya çerçevesinde başlatılan yarışma ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor. 30 Nisan 2015 tarihine kadar en fazla atık pil toplayan ilk 3 okula düzenlenecek bir törenle ödülleri verilecek. Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Batman’da bulunan okullara atık pil toplama kutusu ve eğitim materyallerinin dağıtımına başlandı. Konuya ilişkin açıklamaya yapan Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, ilgili kuruluşlarla birlikte Batman Belediyesinin başlattığı bu yarışmanın çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

 ‘Atık pilleri okullardaki pil toplama kutularına bırakın’

Atık pillerin doğaya ve çevreye büyük zararlar verdiğine dikkat çeken Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, atık piller ve toplanması konusunda öğrencilerin ve ailelerin yapmaları gerekenler hakkında şunları söylediler; “Atık piller, evsel atıklarla karıştırılmamalı ve kesinlikle çöpe atılmamalı. Atık piller ateşe, su kaynaklarına atılmamalı ve toprağa karışacak şekilde bırakılmamalı. Aksi taktirde, pillerin dış kabı zamanla delinerek içindeki kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışır. Onun için kullandığımız radyo, el feneri, CD çalar, oyuncak, işitme cihazı kol saati, masa saati, cep telefonu gibi cihazlarda kullanılan piller bittiği zaman, çöpe atmadan ayrı bir yerde biriktirerek, bunları daha sonra okullardaki atık pil toplama kutularına bırakmak gerekiyor”  Mehmet Emin Uras

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *