image

BESO OLARAK BASINA ÖNEM VERİYORUZ

BESO Başkanı M. Sıdık Çiftçi, BESO yönetiminden bir heyetle 11. yaşına giren gazetemize tebrik ziyaretinde bulundu. Gazetemiz yönetimi tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Çiftçi ve heyeti, kurum olarak basının yanında durduklarını söyleyerek, “Gazeteniz hayırlı olsun inşallah. 11. yılınıza girdiniz. Nice yıllara inşallah. Haber alma özgürlüğü noktasından basın çok önemlidir. Biz de BESO olarak basına önem veriyoruz. Sürekli basının yanında durmaya çalışıyoruz, her vesile ile bunu göstermeye çalışıyoruz. Sizin de yeni yaşınızı kutlamak için ziyaretinize geldik.” dedi.

Basının sorumluluklarından bahseden Çiftçi, “Basından beklediğimiz, haberi gerçek olarak yansıtmasıdır. Okuyucu her habere ulaşamaz. Bunun için de tarafsız, yanlışsız, gerçek habercilik yapmak çok önemlidir. O konuda basına büyük bir göreve düşer. Basın görevini hakkıyla yerine getirirse yalan haber yayılmaz. Halk yanlış tarafa yönlendirilmez. Onun için doğru haber konusunda basına düşen görev çok büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Yerel basına sahip çıkılması çağrısında bulunan Çiftçi, “Yerel basının üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesi lazım, yerel kurumların da basına sahip çıkması lazım. Bu karşılıklıdır. Yarın basınımız görevini tam yerine getirmezse bir kopukluk ortaya çıkıyor. Yerel basın üzerine düşen misyonu yerine getirirken yerel dinamiklerle yani yerel kurumlarla iletişimde olsun. Odalar olsun, resmî kurumlar olsun, vatandaşlar olsun; sürekli bir iletişim içerisinde olması lazım ve bu memleketi nasıl daha iyi bir noktaya götürürüz, Batman'a daha nasıl hizmet yapılır noktasında bir görev yerine getirilmesi gerekir.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *