image

 

Diyarbakır’ da kurban eti dağıtımı yaptıkları bir sırada PKKHDP’li çeteler tarafından katledilen şehitler, şehadetlerinin 40.`ıncı gününde Diyarbakır Yeniköy Mahallesinde bulunan Yeni Köy asri mezarlığında binlerce kişinin katılımıyla anıldı.

Programda bir konuşma yapan Hür Dava Partisi kurucularından Vedat Turgut özelde bölge halkına genelde ise tüm Türkiye Müslümanlarına seslenerek, “Hüda-Par ve Mustazaflar Camiasının önceden olduğu gibi bundan sonra da tüm mazlumların yanında olacağını söyledi.

Etkinlik Muhammed Abdulhadioğlu’nun okuduğu Yasin süresi ile başladı. Program esnasında sık sık tekbirler getiren binlerce kişi Hizbullah Cemaati lehine slogan atarken, PKK’ ye lanet yağdırdı.

“Biz bu vahşeti asla unutmayacağız”

Diyarbakır’da 6-8 Ekimde yaşanan vahşetin bir milat olduğunu dile getiren Turgut, “Şehitlerin şehadetlerinin üstünden Tam 40 gün geçti. Aynı acıyı daha paylaşıyoruz. Nasıl ki tarihte Hz. Hüseyin, Hz. Yahya, Hz. Zekeriya ve nice şehitler evliyalar hiç unutulmadıysa Allah şahittir ki Turan Hoca, Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Cengiz Tiryaki, Fethi Yalçın, Cumali güneş, Ubeydullah Durna ve Şehit Riyad asla aklımızdan çıkmadı, çıkmayacak. Susa şehitleri ve Kürdistan şehitleri asla aklımızdan çıkmaz. Bazıları bu olayın çok büyütüldüğünü söylüyor. Biz bu vahşeti asla unutmayacağız. Tarihte eşi ve benzerine rastlanılmayan bir vahşet yapıldı.” ifadelerini kullandı.

HÜDA-PAR ve Mustazaflar Camiasının tüm mazlumların yanında olduğunu söyleyen Turgut, “Müjdeler olsun onlar yalnız kalsalar bile binlerce Yasin ve Hüseyin olayların gecesi davalarına sahip çıktılar. Diyarbakır ve Kürdistan’da Müslümanlar bu Mümin kardeşlerine sahip çıktılar. Biz buradan tüm Kürdistan

“Bu zulmün altından kalkamazsınız”

 

Son olarak, katillerin ebedi cehennemde kalmaması için hemen tövbe ve istiğfar etmeleri gerektiğine vurgu yapan Turgut, “Derhal katil ve failleri bulun. Zira siz bu zulmün altından kalkamazsınız. Basın önünde özür dileyen zevatlarda özür dilemekle kalmasın. Ufak bir özürle bu işin altından kalkamazsınız. İçinizdeki ajan ve provokatör dediğiniz şahısları yakalayacaksınız ve onları polislere teslim edeceksiniz.  Aksi takdirde bu vebalin altından kalkamazsınız. Müslüman halkımız diniyle meşhurdur. Dolayısıyla bu vahşeti yapan Kürt olamaz. Bu insanlar bu vahşeti yapmakla cehenneme amade oldular. Kurana göre bir kimse bir Mümini vahşice katlederse onun yeri ebedi cehennemdir.” dedi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *