image

 

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Batman Bölge Devlet Hastanesinde “Diyabetle Yaşam” konulu konferans verildi.


14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Batman Bölge Devlet Hastanesi Konferans salonunda saat:13.30’da “Diyabetle Yaşam” konulu konferans gerçekleştirildi. 

Konferansa hasta ve hasta yakınları, hastane personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesi hemşireler tarafından diyabet hastalarına bilgilendirme formu dağıtılarak, hastalıkları hakkında bilgiler alındı. 

Konferansa Endokrinoloji Uzmanı Dr. Aşkın Güngörmüş, Diyetisyen Özlem Erin ve Diyabet Hemşiresi Sultan Tufan konuşmacı olarak katıldı. Hasta ve hasta yakınlarına konuşmacılar tarafından slayt gösterimi eşliğinde diyabet hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verilerek, diyabet hastalığı hakkında bilinçlendirme konuları işlendi.   

Konferansa gelen diyabet hastaları ve hasta yakınları ise, diyabet hastalığı hakkında kendilerine verilen eğitimi ve bilinçlendirmeyi çok beğendiklerini, böylesi önemli hastalıklar hakkında sürekli bu ve buna benzer programların olmasını istediler. 

Katılımcılara konferans sonrası ücretsiz kan şekeri testi yapıldı. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *