image

Sason’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Sınırlı Sorumlu Kınalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyesi 50 kişiye, 2’şer büyükbaş 100 gebe düve dağıtımı gerçekleşti.

Düzenlenen gebe düve dağıtım törenine; Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, SS. Kınalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Fikri Sezgin ve kooperatif üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cihat Arık, “ Bizler sadece tarımsal faaliyetlerle insanların geçimlerini sağlamasını yeterli görmüyoruz. Buranın eski dinamiğine kavuşması sadece tarımla değil aynı zamanda hayvancılıkla olacağına inanıyoruz. Bu anlamda bugün dördüncüsü açılan hayvancılık kooperatifçiliğimizin hayvan teslim törenindeyiz. 50 aileye 2’şer tane hayvan veriliyor. Aileler 2 yıl geri ödemesiz, ondan sonraki 6 yıl faizsiz ödeme şeklinde buradaki hayvanlarla geçimlerini sağlayacaklar.” dedi.

 

Vali Yardımcısı Arık’ın çektiği ilk kuranın ardından hayvanlar tek tek kura şeklinde köylülere dağıtıldı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *