image

Amerika ve Avrupa'daki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına tepki gösterilirken, Türkiye'deki üniversitelerde de Gazze katliamına tepkiler gelmeye devam ediyor.

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliam ve soykırıma özellikle İslam ülkelerinin liderlerinin sesiz kalmasından ve tepki vermemesinden şikayet eden üniversite öğrencileri, İslam ülkelerinin artık uyanması gerektiğini ve Gazze'deki zulmü bitirmek için Gazze'ye asker göndermesi gerektiğini söyledi.

"İslam ülkelerinin Gazze'ye asker göndermelerini istiyoruz"

Özellikle üniversite öğrencilerinin Türkiye'nin her yerinde toplu bir şekilde bu zulme karşı çıkması gerektiğini belirten Seyit Mirza Ergin, "Gazze'de yaşanan soykırım ve vahşet 200 günü aştı ve kimse bu duruma ses çıkarmıyor. Öğrencilerin toplu şekilde bu zulme karşı çıkması gerekiyor. Gazze'de yaşanan soykırımın artık son bulmasını istiyoruz. İslam toplumunun Gazze için bir araya gelmesini ve birlik içinde bu soykırıma karşı çıkmalarını istiyoruz. Şu an Refah Sınır kapısında saldırılar devam ediyor. Oraya binlerce çocuk ve aileleri sığınmıştı. Onlara da bombalar atıldı. Onların bu durumdan etkilenmesini istemiyor ve sınır kapısının güvenli bir şekilde korunmasını istiyoruz. İslam ülkelerinin Gazze'ye asker göndermelerini ve Gazze'yi tekrar huzurlu bir şehre çevirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Gazze halkı bizleri uyandırdı"

'Şu an Gazze'de korkunç bir soykırım yaşanıyor ve tüm dünya bunu izliyor' diyen Songül Sütçü, bu soykırımın bugün değil, 49 yıldır devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra dünyanın Filistin'e bakış açısı değişti. Özellikle Avrupa'daki insanların Müslüman oluşu ve siyonizmin gerçek yüzünün ortaya çıkarmıştır. Her zaman maddi ve manevi olarak Gazze halkının yanında olmaya çalıştık ve olmaya devam edeceğiz. Gazze halkı bizleri uyandırdı. Keşke Türkiye'deki öğrenciler ve akademisyenlerde Amerika ve diğer ülkelerdeki meşhur üniversitelerde yapılan Gazze'de destek eylemleri yapsalardı. Günümüzde gençliğin en büyük sorunu okumamaktır ve dünyadan haberleri yok. Gündemleri tamamen dünyevileşmiş. Dünyevi şeyler için dünyaya gelmedik. Gençlerin bol bol okumalarını tavsiye ediyorum."

"Herkesin ayaklanmasını ve bu zulmün durulmasını istiyoruz"

Gazze'de yaşanan soykırım ve vahşete sesiz kalan sözde insan hakları savunucularına seslenen Sümeyye Karadeniz, "Gazze'de yaşanan soykırıma karşı tüm insanlık susmuş durumda. Batman Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze'de yaşanan soykırıma dur diyoruz. Sözde insan hakları savunucuları Gazze'de yaşananlara neden ses çıkarmıyor? Herkesin ayaklanmasını ve bu zulmün durulmasını istiyoruz. Tüm İslam ülkelerindeki üniversiteleri bu zulme dur demeye davet ediyoruz. Buradan elimizden bir şey gelmese de boykot ürünlerini almamaya çok özen göstermeli ve dualarımızı eksik etmemeliyiz." diye konuştu.

"Gazze meselesi insanlık meselesidir"

7 ayı aşkındır tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırımın devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Furkan Altun, bu soykırımda binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve genç demeden katledilmeye devam edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Özellikle İslam ülkeleri bu duruma sessiz kalıyor. Kolombiya'da bir üniversitede başlayan eylemler Amerika'ya ve Avrupa ülkelerine yayıldı. Bizler de burada kendi tepkimizi göstermeye çalışıyoruz. Tüm İslam ülkelerindeki ve özellikle Türkiye'deki üniversite öğrencileri ve akademisyenlere sesleniyoruz. Bu soykırıma karşı ses çıkarmalarını bekliyoruz. Çünkü Gazze meselesi insanlık meselesidir. Tepkisini gösterenin illaki Müslüman olması gerekmiyor. Gazze'de yaşanan zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır. Bu zulmün ve soykırımın en kısa sürede durdurulmasını temenni ediyoruz."

"Gazze'deki kardeşlerimizin huzur, barış ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz"

Dünya ülkelerinin devlet başkanları ve liderlerinin Gazze'de yaşanan zulme sesiz kaldığını ifade eden Yunus Gültekin, "Üniversite öğrencileri olarak Gazze'ye destek olmak için böyle bir program gerçekleştirdik. Amacımız Gazze'deki kardeşlerimizin huzur, barış ve güven içinde yaşamalarıdır. Çocukların ölmediği, annelerin ağlamadığı bir dünyada yaşamalarını istiyoruz. Tüm insanlığı Gazze'ye destek olmaya ve bu katliamı durdurmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *