image

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programına Batman Valimiz ve Belediye Başkan V. Ekrem CANALP, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Abdulkadir ÖZER, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Şube Müdürü Abdurrahim KUSEN, Okul Müdürü İsmet ÜRÜT, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali CANALP'ı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN ve okul yöneticileri karşıladı. Karşılamada bir öğrenci vali CANALP'a çiçek takdim etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program yapılan açış konuşmalarıyla devam etti. Okul Müdürü İsmet ÜRÜT'ün konuşmasının ardından KURTARAN hitap etti.

KURTARAN: "Bugün çalınan ilk ders zili ile 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu eğitim-öğretim yılı Cumhuriyetimizin 100. yılına denk geldiği için büyük bir öneme sahip. Ekim ayında gerçekleştireceğimiz 100. yıl etkinlikleri, bu eğitim yılını daha da özel kılacak. Sizlerin de okuyarak, kendinizi geliştirerek Türkiye yüzyılına yakışır bir donananıma ulaşacağınıza yürekten inanıyorum. Batman Fen Lisesi, Türkiye'deki ilk fen liseleri arasında özel bir yere sahiptir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri arasında ilk 10'da yer almaktadır. Geçen yılda çok önemli başarılar elde ettiniz. Bu başarınızdan dolayı sizleri, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Kıymetli veliler, çocuklarınızla gurur duymalısınız. Bu gençlerin ülkemize yapacakları katkılar, hepimize mutluluk verecektir. Okul güvenliği konusunda gerekli tüm önlemleri aldık ve bu vesileyle Sayın Valimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm velilere hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum ve sevgili gençlerimize, okuma kültürünü geliştirecekleri bir yıl diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN'ın konuşmasının ardından program okula bu yıl başlayan öğrencilerin konuşmaları, klarnet ve piyano dinletisiyle devam etti. Program, 9. sınıf öğrencilerine ikram ve hediye verilip içeri alınmasıyla sona erdi.

Yapılan tören sonrası sınıfları ziyaret eden Vali CANALP ile İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN, öğrencilerle sohbet edip başarılı bir yıl dilediler. Son olarak Valimiz CANALP ile İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN, öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldiler. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *