image

 HÜDA PAR Genel Merkezinde basınla bir araya gelen HÜDA PARGenel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, partisinin iç ve dışgündeme ilişkin değerlendirmesini paylaştı.

 Emiroğlu; mülakat sisteminin kaldırılması, boşanmadavalarında arabuluculuk ve ilaç temininde yaşanan sorunlar gibi iç gündemleilgili, siyonist işgal rejiminin Filistin'de yaptığı katliamlar ve Kur'an-ıKerim'e yönelik saldırılar gibi dış gündemle ilgili önemli değerlendirmelerdebulundu.

"Mülakat sistemi kaldırılmalıdır"

Emiroğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimdöneminde yaptığı açıklamada mağduriyetlere yol açan mülakat sistemininkaldırılacağı vaadinde bulunmuştu ancak seçimlerin üzerinden 3 ay geçmesinerağmen mülakat sistemiyle ilgili bir düzenleme gündeme gelmemiştir.Mağduriyetlere yol açan, liyakati zedeleyen mülakat sistemi daha fazlageciktirilmeden bir an önce kaldırılmalıdır. Kamuya personel alımlarındahakkaniyet ve liyakat esas alınarak olası mağduriyetlerin önüne geçecek, insanhaklarını önceleyen bir düzenleme yapılmalıdır." dedi.

"Boşanma davalarında da arabuluculuk olmalıdır"

 Açıklamasının devamında Emiroğlu, şunları aktardı:

 "Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığıngiderilmesinden kaynaklı uyuşmazlıklarda başlayan zorunlu arabuluculukuygulaması son derece önemlidir. Ancak söz konusu uygulamanın gittikçe artışgösteren boşanma davalarında da uygulanması gerekmektedir. Eşler arasındakiproblemlerin boşanma davası açılmadan önce arabuluculuk aşamasında çözülmesi,bazı evliliklerin kurtarılabilmesi mümkündür. Bu nedenle boşanma davalarınıhızlandırmak yerine aile kurumunun birliğinin korunması için boşanma davasıöncesi zorunlu arabuluculuk uygulaması başlatılmalı, sadece hukuki değilpsikolojik destek de sağlanarak evlilik birliğinin korunmasıhedeflenmelidir."

 İlaç temini sorunu

 İlaç teminindeki sıkıntıların ivedilikle giderilmesigerektiğini söyleyen Emiroğlu, "Eczanelerde ilaç ihtiyaçlarını karşılamakisteyen vatandaşlarımız çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Son dönemdeartan ilaç fiyat farkları, Kamu Kurum İskontosu (KKİ) uygulanmayan ilaçlarınsayısındaki artış, emekliler başta olmak üzere milyonlarca vatandaşımızı mağduretmektedir. Euro kurunun 29 TL bandında olduğu bir dönemde ilaçlarınfiyatlandırılmasında esas alınan Euro kuru 14,03 TL'dir. 24 Temmuz tarihindeEuro kurunda yapılan güncelleme ile beraber ilaçların fiyatında artış oluşmasınarağmen, eczanelerde ilaç bulunamaması ilaçlara zam yapılmasının tek başınaçözüm olmadığını göstermektedir. İlaçların ham maddelerinin yurt dışından teminedilmesi, ilaçların tedarikinde asıl sorunu oluşturmaktadır. Yerli ilaçüretiminde ciddi adımlar atılmalı, ilaç fiyat farklarının sıfırlanması yönündeadımlar atılarak özellikle emekli vatandaşlarımızın bir nebze de olsarahatlaması sağlanmalıdır." şeklinde belirtti.

Siyonist işgal rejiminin Filistin'deki katliamları 

"Siyonist işgal rejiminin, Filistin'deki katliam vecinayetleri artarak devam etmektedir." diyen Emiroğlu, Birleşmiş Milletlerİnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), siyonist rejimin yılbaşından bu yana172 Filistinliyi katlettiğini ve bu rakamın 2022 yılında katledilen toplam 155 Filistinliyiaştığını açıkladı. Raporda ayrıca siyonistlerin yılbaşından bu yana, 1995’de'İkinci Oslo Antlaşması' ile güya Filistin yönetimine bırakılan Batı Şeria'da 7bin 372 Filistinliyi yaraladığı, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 780 evi yıktığıkaydedildi. Birleşmiş Milletler'in görevi katliama seyirci kalmak vekatledilenlerin sayısını not etmek değildir. BM, uluslararası kurum vekuruluşlar, hasseten Türkiye ve diğer İslam ülkeleri, bu işgal ve katliamlarıdurduracak somut adımlar atmalı ve bu vahşeti durdurmalıdır." ifadelerineyer verdi. 

Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar

 Son olarak Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan alçak saldırılarada değinen Emiroğlu, "Başta İsveç ve Danimarka olmak üzere Batılıülkelerde İslami değerlere yönelik alçak saldırılar devam ediyor. Yetkililerceizin verilen ve polis korumasında gerçekleştirilen saldırılar, Batı'da İslamdüşmanlığının bir politika haline geldiğini ortaya koymaktadır. Mukaddesatımızayönelik bu provokatif saldırılara karşı İslam dünyası yeterli tepkiyi ne yazıkki verememiştir. İslam İşbirliği Teşkilatı derhal kuruluş misyonuna uygunolarak bu alçak saldırılara karşı harekete geçmelidir. Dini değerlerimizeyönelik saldırılar, kuru kınama açıklamalarıyla geçiştirilmemeli, bu alçakeylemlere karşı yasal önlem alınıncaya kadar diplomatik ambargo uygulanmalıdır.Barış ve huzura karşı bir suikast niteliğinde olan bu saldırılara verilecektepki çok önemlidir. İslam düşmanları bu alçak saldırılara bir daha cesaretedememeli, İslam dünyasının tepkisini toplayacak her girişimden mutlaka uzakdurmalıdır. Türkiye'nin tavrı da caydırıcılık açısından son derece önemlidir.İslam'a ve değerlerine yönelik saldırılara göz yuman, hatta destek verenİsveç'in NATO üyeliği TBMM'de yapılacak oylamayla reddedilmelidir. İslami değerleriaçıkça hedef alan yönetimlere verilecek her taviz, saldırıların daha daartmasına yol açacaktır." uyarısında bulundu.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *