image

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen yaptığı açıklamada, öğrencilerin üç aylık yaz tatillerini nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlattı.

Uzun ve yorucu bir maratonun ardından öğrencilerin tatil sürecinin başladığını belirten Gökmen, bu sürecin hayırlara vesile olmasını diledi.

Öğrencilerin bu süre zarfında kendilerini manevi anlamda da yetiştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Gökmen, ailelere çocuklarını yaz Kur’an kurslarına göndermelerini de asla ihmal etmemelerini istedi.

Gökmen, ayrıca kişisel gelişimleri için öğrencilerin mutlaka kitap okumaya da ağırlık vermeleri gerektiğini belirtti.

"Kur’an-ı Kerim eğitimini almanızı ve kaliteli bir şekilde öğrenmenizi istiyoruz"
Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen

Öğrencilerin tatillerini en güzel ve verimli bir şekilde değerlendirilmesini söyleyen Gökmen, "Bu yaz dönemi bizim açımızdan hem de kendi kültürümüzün değerlendirilmesi açısından sizlerin özellikle yaz dönemlerinde boş geçirmemenizi istiyoruz. Özellikle camilerimizde, STK’larımızda ve vakıflarımızda yapılan yaz eğitim çalışmalarına katılmalarını istirham ediyoruz. Kur’an-ı Kerim eğitimini almanızı ve kaliteli bir şekilde öğrenmenizi istiyoruz. Peygamberimizin hayatını, örnek şahsiyetleri ve çevremizle ilgili özellikle ahlakı erdemlerle ilgili çalışmalarında bulunmanız bizim için önemli. Bu manada yaz dönemini güzel geçirmenizi istiyoruz." dedi.

Çocukların yaz döneminde dinlenmeleri ve değerlerini öğrenmeye çalışmaları gerektiğini söyleyen Gökmen, "LGS ya da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler zaten hazırlıklarını kesintisiz olarak devam edeceklerdir. Bunun dışındaki öğrencilerimizin açısından okul ve dersle ilgili olmayabilir ama İslami Kültürümüzle ilgili bir takım kitaplar okumalarında fayda var. Tatillerini tamamen boş geçirip kendilerini boşa vermeleri doğru bir şey değildir. Çocuklarımız he anı değerlendirmeli ama yaz döneminde hem dinlenmeli hem de bir takım değerlerimizi öğrenirken de kitap okumayla beraber Kur’an ve diğer eğitimlere katılmaları kendileri açısından faydalı olur. Aileler de özellikle bunu takip etsinler. Ebeveyniler çocuklarımızı boş bırakmasınlar onların seveceği hoşnut olacağı çalışmalara katsınlar ve bunu özendirsinler." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Son olarak Gökmen, "Özellikle bazı bölgelerde insanlarımız değişik çalar içerisindeler. Bazı bölgelerde çocuklarımız yaz döneminde aileleri için katkı için bağda, bahçede, tarlada ve esnaf olarak çalışacaklar bunları ben tebrik ediyoruz. Bu çocuklarımız çok önemli ailelerine katkı sağlıyorlar. Şehirde yaşayan çocukları da mahalledeki arkadaşlarıyla beraber cami, dernek ve vakıflarda yürütülen çalışmalarda bulunsunlar. Kendilerini boş bırakmasınlar. Özellikle sportif etkinlikler, kültürel etkinliklere katılsınlar ve özellikle eğitim döneminde okullarına güzel bir hazırlıklar gelsinler." ifadelerine yer verdi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *