image

“OKUMAK İNSANA RABBİNİ TANITIR”

Okumanın alışkanlık haline gelmesi için program gerektiğinisöyleyen Bilim Kitapevinin Sahibi Veysi Güney, “İnsan okudukça kendini tanır,kendini tanıdıkça da Rabbini tanır. Bu minvalde okumayı hiç kimseninbırakmaması gerekiyor. Muhakkak kitap okumak hayatımızın bir parçası olmasıgerekiyor. Boş vakitlerden ziyade vakitlerimizi kitap okumaya ayırmamızgerekiyor. Hayatımızda kitap okumaya yönelik bir düzenleme yapmazsak okumayönünde zayıflayabiliriz. Kendimize bir program çizersek ve program dahilindehareket edersek okumdan daha fazla verim alabiliriz. Okumak bir alışkanlıkhaline gelebilir.” Dedi.

“KİTAP OKUMAK İNSANI GELİŞTİRİR”

Tatilde okumaktan uzak kalacakların vakitlerini iyiprogramlamalarını tavsiye eden Kitapevi Yetkilisi Civan Kaya, “Okullar tatilolduğu için biraz gençler okumadan uzak kalacaklar. Benim naçizane tavsiyemşudur ki, okumadan uzak kalmamaları gerekiyor. Okumanın birçok faydası vardır.İnsan okudukça ufku genişler. Okudukça kişilere, olaylara farklı bir bakışaçısı ile bakmaya başlarlar. İnsanın kendini geliştirmesi için muhakkak kitapokuması lazım.” şeklinde konuştu.

“TATİLE GİDERKEN NASIL İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞEYLERİGÖTÜRÜYORSAK, KİTAPLARI DA GÖTÜRMEMİZ LAZIM”

Tatilde doğru vakit geçirmenin önemine değinen diğer birkitapevi çalışanı Bilal Epaydın, “Gençler tatilleri sadece oyun oynayarakgeçirmemeliler. Gençler kitap okuyarak kendilerini geliştirmeli. Kitap okuyarakdiksiyonlarını geliştirebilirler, hayal güçlerini zenginleştirebilirler.Kitapların özel bir yeri var. İnsanlar özel bir zaman ayarlamalılar. İnsanlartatile gittiklerinde yanlarında nasıl ki temel maddelerini götürüyorlarsaruhlarının da temel kaynakları olan kitapları da götürmeleri gerekir. Gündebirkaç saat kitaba ayırmaları lazım.” dedi.

“KİTAPLAR BİR MEKÂNA VEYA ZAMANA HAPSEDİLMEMELİ”

Kitap okuma konusunda zaman ayırmanın önemine değinenkitapsever Abdullah Cengiz de “Tabi ki kitap okumak çok önemli bir husustur.Nasıl ki bir bedenin ayakta durması için spor, hareketlilik gerekiyorsainsanında kendi ruhunu ayakta tutabilmesi için mutlaka kitap okumasıgerektiğini düşünüyorum. İnsanlar olarak tatilde bedenimize, ruhumuza vakitayırıyorsak kitap okumayı da asla terk etmememiz gerekiyor. Okumak her zaman veher yerde olması gereken bir fiil olduğu için bunu bir zamana veya mekânasıkıştırmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“İLLA RAHAT BİR ZAMANDA OKUYACAĞIM DENİLMEMELİ”

Yaşam tarzına kitabın nakşedilmesi gerektiğini belirtenCengiz, “İnsanlar ilk baştaki en üstte tutturduğunda kendisine çok güzel birzaman ayırabildiğini kendi hayatımla birlikte görebiliyoruz. Her zaman günlükhayatımda kitap okumaya zaman ayırdığım zamanı bir program olarak düzenlediğimiçin her gün okuma zamanını çok rahatlıkla bulabiliyorum. Kitap okuma zamanımesela bir minibüstesiniz gideceğiniz yere kadar yarım saat veya 10 15 dk kitapokuyarak değerlendirebilirsiniz. Bir arkadaşınızı beklerken veya normal işhayatınızda boşluklarda kitap okunabilir. İlla ki rahat bir zamanda okumak içinbeklemeye gerek yok.” dedi.

“DOĞRU KİTAPLARI OKUMAK DA ÇOK ÖNEMLİ”

Doğru kitapları okumanın da çok önemli olduğunu söyleyenCengiz, “Kitap okumak önemli bir husus olmakla beraber daha önemlisi doğrukitapları okumak. Onun için tavsiyemiz insanların ruhuna, bedenine, ahlakına,sosyal hayatına fayda verecek ve bu fayda ile beraber ve etrafına da faydasağlayacak kitaplar okunmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.


 


VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *