image

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem bölgelerinde çalışmalarına devam eden Umut Kervanı, İHO EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda da depremzedeleri yalnız bırakmadı. Yardım kuruluşları, Avrupa'nın farklı ülkelerinde ve yurt içinde bağışlanan kurbanları vekaletle keserek depremzedelere ulaştırıyorlar.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, İHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Zülküf Bildirici, Avrupa Yetim Eli Abdülkadir Yılmaz ve Yetimler Vakfı Gönüllüsü Turan Doğru ile birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

“Hayırseverlerin vekaletini bizlere verdiği kurbanları keserek depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz”

Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, İHO EBRAR ve Yetimler Vakfı ile birlikte 2023 yılı Kurban organizasyonunu deprem bölgelerinde gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Kurtaran, “Hayırseverlerimizin deprem bölgeleri için bizlere vekaletlerini verdikleri kurbanları keserek depremzede kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz.  Malatya’da bize verilen vekaletleri yerine getirdik. İnşallah kurban etlerini hem çadırkentlere hem konteyner kentlere hem de yetim ailelere ulaştıracağız. İlk günden beri deprem bölgelerine yoğunlaşalım diye çağrıda bulunmuştuk. 4 kardeş yardım kuruluğu olarak Hatay ve Kahramanmaraş gibi diğer deprem bölgelerinde de devam ediyor. İnşallah bu kardeşlerimizin yaraları sarılıncaya kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kurban kesimi çalışmamız bayramın 3’üncü gününe kadar devam edecek. İnşallah 4’üncü gün ve akabindeki günlerde de kurban eti dağıtımımız sürecek. Tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Allahu Teala kendilerinden razı olsun. Kurban ibadetlerini en makul şekilde kendi indinde kabul eylesin.” dileğinde bulundu.

Hijyenik bir ortamda poşetlere konulan kurban etleri Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran, İHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Bildirici, Avrupa Yetim Eli Yılmaz ve Yetimler Vakfı Gönüllüsü Doğru tarafından depremzedelere ulaştırıldı.

Yardım kuruluşları yetkilileri, kurban eti dağıtımının ardından depremzede aileleri kaldıkları çadırlarda ziyaret edilerek, sorun ve sıkıntılarını dinlediler. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *