image

Bölge ekonomisinin çökmenin eşiğine geldiğini belirten Batmanlı iş adamları, hükümetten acil tedbir almasını istedi.

BÖLGEYİ SARAN ATEŞ BİTMELİ

MÜSİAD Batman Şubesi bölgedeki gelişmeler ve ekonomik çöküntü ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak hükümetten acil tedbir almasını istedi. Yapılan açıklamada Türkiye’yi saran ateş çemberi ve yaşanan sürecin bir an önce son bulması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Bölgemizde derinden yaşanan terör eylemleri sivil halkı derinden sarsmıştır. Toplumun her kesimimde yaralar açan olaylar doğrudan ticaret hayatını da etkilemiştir.  Haziran seçimleri sürecini ticari olarak durgun geçiren bölgemiz esnafları ve imalatçılarının son iki buçuk aydır yaşanan çatışmalarla birlikte derinden sarsılmış ve ticaret hayatı durmuştur. Her anlamda olumsuz güvensiz ve huzursuz bir ortamda ticaret bitme noktasına gelmiştir.” Denildi.

İMALAT SEKTÖRÜ KAN AĞLIYOR

Üst üste gelen ve son 5 aylık süreci kapsayan zincirleme olayların esnafı kirasını dahi ödeyemez duruma getirdiğini belirten MÜSİAD batman Şubesi, “ Son aylara dair İşçi maaşları, sigorta primleri, vergi ödemeleri, stopaj gibi birçok devlet alacağı ödenememiş faiziyle birlikte kabarmıştır. Her ay on binlerce lira zarar eden esnaf hazır birikimlerini de tüketmiştir. Kepenk kapatma, silahlı çatışma, bombalama olayları esnafın iş yapmasını engellemiştir. İmalat sektörü de kan ağlamaktadır. Nakliye firmaları doğuya mal getirmemekte, Hammadde tedarikçileri doğuya mal satmamak için çaba sarf etmektedir. Gereken hammaddenin nakliyesini bile sağlayamayan üreticilerimiz satış yapamamakta ürettiğini satamamaktadır. Fabrikalarımız zarar üzerine zarar etmektedir.” İfadelerini kullandı.

TELAFİSİ İMKÂNSIZ ZARARLAR KAPIDA

 Ticaret hayatının bölgede yaşanmaz hale geldiği belirtilen açıklamada, “İş Dünyasında yaşanan bunca sıkıntı göz önüne alındığında Devletin alacaklı olduğu Vergi, Sigorta Primi ve Stopaj Ödemeleri gibi borçlar Faiziyle birlikte artarak Ticaret hayatını yaşanılmaz hale getirmektedir. Hükümetimizin İş Dünyasını rahatlatmak adına Alacaklı olduğu Vergi, Sigorta Primi ve Stopaj ödemelerini İleriki dönemlerde taksitli ve Faizsiz olarak Ödenmek üzere Ertelemesi Ticaret hayatını bir nebze olsun rahatlatacaktır, Doğrudan ticaret hayatına taze kan pompalayacak olan bu adımın Seçim öncesi hayata geçirilmesi zaruri ve hayati bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bölgenin ticari olarak toparlanması her şeyin yolunda gitmesi ve gereken önlemlerin alınması halinde bile en erken 2017 yılı ilk yarısında mümkün olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple Telafisi imkânsız zararlar doğmadan önce tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyoruz.”ifadeleri kullanıldı. Mahmut Aytekin

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *