image

Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyeleri gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz sene iki bayramda da emekliye 1100 TL ikramiye verilmişti. Bu yıl verilecek ikramiye tutarı ise güncellendi. Ramazan Bayramı’nda 1500 TL ödenmişti. Peki, Kurban Bayram’ında ödenecek bayram ikramiyesi ne kadar olacak ve ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte konuyla ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Buna göre Kurban Bayramı ikramiyeleri de yeni bir açıklama gelmediği takdirde 2 bin TL olarak ödemesi yapılacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili son dakika açıklaması şu şekilde:

"Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz."

EYT'LİLERE ÇİFT İKRAMİYE!

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Buna göre EYT ile emekli olan vatandaşlar da dahil bu sene emekliler zamlı bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı'ndan önce yatırılmıştı.

SSK EMEKLİ MAAŞ GÜNLERİ

SSK emekli maaşları her ayın 18'inden 26'sına kadar hesaplara yatırılıyor. Bağ-kur emekli maaşı ödemeleri ise 25 ve 28'i arasında yapılıyor.

Normal şartlarda emekli maaşları tahsis numarasının son hanesine göre yatırılıyor. Buna göre; Bağ-Kur emeklilerinde tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlara her ayın 25'inde, 3,1 olanlara 26'sında, 8,6,4 olanlara ayın 27'sinde, 2 ve 0 olanlara ise her ayın 28'inde maaşları yatıyor.

SSK emekli maaş günlerine göre ödeme takvimi şu şekilde;

Son rakamı 9 olanlar her ayın 17'sinde,

7 olanlar 18'inde,

5 olanlar 19'unda,

3 olanlar 20'sinde,

1 olanlar ayın 21'inde,

8 olanlar 22'sinde,

6 olanlar 23'ünde,

4 olanlar 24'ünde,

2 olanlar 25'inde

0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alacak. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *