image

Batman il müftülüğüne 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde hafızlık eğitimi verilen Yatılı veya Gündüzlü Kur’an Kursları için ek ders ücreti karşılığında hafızlık-hafızlık eğitimi destek programında görevlendirilmek üzere, Erkek/Kadın Hafız Kur’an Kursu Geçici Öğreticisi alınacağı açıklandı.

Hafız öğretici alımlarının mülakatla gerçekleştirileceği belirtildi.

Sınava katılmak için Diyanet İşleri Başkanlığından alınmış hafızlık belgesine sahip olmak ve İmam Hatip Lisesinden veya üstü dini öğrenim kurumundan (İlahiyat Ön Lisans/İlahiyat Fakültesi) mezun olmak gerekiyor.

Öncelikle 2022 KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak, ihtiyacın karşılanamaması halinde 2022 KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak gerektiği belirtildi.

Başvuru için gerekli belgeler: Dilekçe (Müracaat edeceği Müftülükten temin edilebilir), T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi, Adli Sicil Kaydı (Resmi kurum için), 2022 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir belge/diplomanın aslı veya kurumca onaylanmış fotokopisi, 2022 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi, Hafızlık belgesi fotokopisi olarak belirlendi.

Hafızlık eğiticiliğine Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 17/05/2024 Cuma günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir yere (İl/ilçe) müftülüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Batman il müftülüğü posta yolu ile yapılan başvurular ile duyuruda belirtilen son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyeceğini açıkladı.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *