image

Avrupa Yetim Der, Kurban Bayramı münasebetiyle Batman'da yüzlerce fakir ve muhtaç aileye kırmızı et yardımında bulundu.

Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunan ve merkezi Avrupa’da olan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Türkiye’de de yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Yarım faaliyetleri kapsamında Avrupa Yetim-Der, Kurban Bayramı münasebetiyle Batman’da yüzlerce fakir ve muhtaçlara kırmızı et yardımı yaptı.

Yapılan yardımla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Türkiye Temsilci M. Nurullah Günaydın, derneklerinin sadece bayramlarda değil, hemen hemen her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere farklı yardımlarda da bulunduğunu söyledi.

AMACIMIZ YOKSULLARI MUTLU ETMEK

Tek amaçlarının fakir ve muhtaçların yüzlerini güldürmek olduğunu belirten Günaydın, şöyle dedi: “Avrupa Yetim Der olarak, her sene olduğu gibi bu senede Avrupa ülkelerinde kurban çalışması devam ederken, özellikle Türkiye’de de kurban faaliyetinde bulunduk. Türkiye’nin 15 merkezinde kurbanlıklarımızı kestik ve et dağıtımında bulunduk. Bu kapsamda da Batman’da yüzlerce fakir aileye kurban eti ulaştırdık.”

KARDEŞ AİLE PROJEMİZ VAR

Fakir ve muhtaçlara ulaşmak için kendilerine yardımda bulunan hayırseverlere teşekkürlerini ileten Günaydın, “Sadece bu çalışmamız, kurban bayramında et dağıtmakla yeterli kalmıyor. ‘Kardeş Aile’, ‘Yetim Aile’ kapsamında da çeşitli projelerimiz var. Bu projelerimiz aralıksız devam ediyor. Sadece ramazan ayı ve kurban bayramına özel değil, yılın belirli aylarında fakir ve muhtaç ailelere Avrupa Yetim Der olarak gerekli desteğimizi sunuyoruz. Hayırseverler var oldukça bu yardımlarımız tüm güzelliğiyle ve canlılığıyla devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Neredeyse aylardır kendileri ve çocuklarının hiç kırmızı et yemediklerini belirten bazı aileler de, Avrupa Yetim Der’in vermiş olduğu kırmızı et sayesinde, et yiyecekleri için sevinçlerini dile getirerek, derneğe teşekkürlerini ilettiler. Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *