image

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bazı istisnalar haricindeki naklen veya açıktan atamalar Başbakanlık Genelgesiyle durduruldu.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bazı istisnalar haricindeki naklen veya açıktan atamaların durdurulmasını öngören Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre bazı istisnalar hariç atamalarda Başbakanın izni aranacak.

 

Başbakanlık Genelgesinde şu ifadelere yer verildi:"Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM İdari Teşkilatı, Anayasa Mahkemesi, hakim ve savcı adaylarının atanmaları yönünden ilgisine göre Adalet Bakanlığı veya Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Milli İstihbarat Teşkilatı, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler hariç), KPSS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme sonucunda yapılacak atamalar, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ve Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonucunda atanmaya hak kazananların atanmaları,  Doçent ve profesör kadrolarına yapılacak atamalar, 657 sayılı Kanun'un 53. maddesi kapsamına giren eski hükümlü atamaları ve diğerleri ikinci bir talimata kadar durduruldu. Genelgeye göre, ancak kamu hizmetlerinde aksamaya meydan verilmemesi amacıyla ivedi ve zorunlu hallerde istisnalar dışında yapılacak atamalar için Başbakanlıktan izin alınması gerekecek. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *