image


Rektör Öz Coşar, Müslümanlar açısından Kudüs'ün öenmi, Filistinli Müslümanların direnişleri ve siyonist rejimin planladıkları ve ulaşmaya çabaladıkları emelleri hakkında İLKHA'ya önemli değerlendirmelerde bulundu.

Siyonistlerin hedefinin Kudüs'te Müslmanları yahudileştirme ve büyük bir Yahudi devleti kurmak olduğuna dikkat çeken Öz Coşar, Kudüs'ü yeniden barış ve selamet simgesi haline  getirmeyi düşünen, isteyen ve kendine misyon edinen akademik bir zihn ve yaklaşımına ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Dünya Kudüs Günü'nün önemine değien Öz Coşar, "14 Nisan Dünya Kudüs Günü aslında dünyanın ihtiyaç duyduğu, barışı temsil edebilecek bir şehri yeniden inşa etmeye yönelik bir gündür. Kudüs sadece Müslümanların değil farklı inanç topluluğuna mensup kutsal bir şehirdir. Tarih boyunca Kudüs kendi kelime anlamıyla da ilişkili olarak bir selamet şehri, insanlığın barış ve huzur temsil eden bir yer olarak değerlendilimiştir. Ancak maalesef 20'nci yüzyıl itibarıyla siyonizmin uyguladığı politikalar Kudüs'ü aslında dünya barışının bozulduğu bir merkez halinde getrimiş durumda. Kudüs, üniversite olarak da özel anlam yüklediğimiz, özel ilgi duyduğumuz bir alandır." ifadelerini kullandı. ilkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *