image



Ramazan ayında oldukça yoğun bir mesai harcayan Batman'dakifırıncılar, sabahın erken saatlerinde başladıklarını mesailerine, oruçluolmalarına rağmen iftar sofralarında halka sıcak ekmek yetiştirmek için günboyu yoğun bir şekilde çabalayarak devam ediyorlar.


Ramazan ayının yoğun temposunda oruçlarını tutmayı da ihmaletmeyen kentteki fırıncılar, Ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçiyor.

Bereket, bolluk, sevinç, rahmet ve on bir ayın sultanıolarak nitelendirilen Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyacını karşılamakiçin mesai harcayan Batmanlı fırıncılar, yoğun çalışmalarına rağmen Allah'ınverdiği güçle oruçlarını fire vermeden tutmaya devam ettiklerini belirtti.

"İLK BİR KAÇ GÜN TUTUKTAN SONRA İNSAN ALIŞIYOR VE ALLAHYARDIM EDİYOR"

Fırın işinin zorluklarına rağmen oruçlarını tutuklarınıbelirte ekmek ustası Fikret Erdem, "Ramazan ayından dolayı arkadaşlarımızıdönüşümlü olarak değiştiriyoruz. Şu anda Ramazan ayındayız ama bizim içindeğişen bir şey olmadı. Yine aynı saatlerimizde sabah 06,30'da işimize geliyor,akşam iftara kadar çalışıyoruz. Buna rağmen Allah'a çok şükür orucumuzututuyoruz. Çalışırken zaman daha çabuk geçiyor. Çünkü işimize odaklandığımıziçin bir şey aklımıza gelmiyor. Tabi ki işimizin zorlukları var ama buna rağmençocuklarımızın rızkı için ekmeğimizin peşindeyiz. Eskiden işimiz zor ve yerimizsıcaktır diye ben de oruç tutmuyordum ama ilk bir kaç gün tutuktan sonra insanalışıyor ve Allah yardım ediyor. Oruç tutmak güzel bir şey, herkesin tutmasınıisterim." ifadelerini kullandı.

"ELHAMDÜLİLLAH ALLAH BİZE GÜÇ VE KUVVET VERİYOR"

Ramazan ayında işlerinin daha da yoğun olmasına rağmen birgün bile fire vermeden oruçlarını tutmaya devam ettiklerini belirten fırınişletmecisi ve pişirim ustası Yakup Tunç ise şunları söyledi: "Mesleğimolan fırıncılığı 20 yılıdır sürdürüyorum. Şu anda Ramazan ayındayız ve işimizyoğun olmasına rağmen çok şükür orucumuzu tutuyoruz. Bu yıl havalar da serinolduğundan dolayı oruç güzel geçiyor. Zaman da güzel geçiyor. Şu ana kadar hiçsıkıntı yaşamadığımız için bir günde orucumuzdan fire vermeden tutuyoruz.İşimiz zor olsa da sabahtan akşama kadar oturanın da bir zorluğu vardır.Elhamdülillah Allah bize güç ve kuvvet veriyor. Oruç tutmayan için şunusöyleyebilirim: 'Herkes kendi mezarına giriyor.' Ama kim tutarsa da kendi içintutuyor." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *