image

Batman merkez ve içlerinde bulunan İmam Hatip Lise öğrencilerinin katıldığı Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması sabah saatlerinde Seyit Hüsnü Genç Camisinde yapıldı.

İlk önce Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı. Birçok öğrencinin katıldığı yarışmada, Kur’an bülbülleri Kur’an’ı Kerim’i güzel okumak için birbirleriyle yarıştı. Kur’an Kerim’i güzel okuma yarışmasına katılan 11 okuldan toplam 14 öğrenci katılım gösterdi. Yarışmaya katılan liselerden Batman Salih Günaydın AİH lisesi yarışmada birinci oldu. Kur’an’ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasını Batman Salih Günaydın AİHL’den Hüseyin Ekinci birincilikle kazandı.

 




Daha sonra Kur’an’ı Kerim’i ezbere okuma, yani hafızlık yarışması yapıldı. Öğlen saatlerine kadar süren Kur’an’ı Kerim’i ezbere okuma yarışmasında yine Batman Salih Günaydın AİH lisesinden Enes Çelik birinci oldu.

 

Yarışmanın sonunda öğrencilere sponsor olan bir kırtasiyede geçecek çek verildi. Hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler okullarına geri döndü.

Her iki yarışmada da birinciliği alıp göz dolduran Salih Günaydın AİH Lisesi Müdürü Cengiz Acar, öğrencilerinin birinciliği kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Başarılarının sırrının disiplinli çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Acar, “Elhamdülillah her iki yarışmada da okulumuzun öğrencileri birinciliği göğüslediler.  Okul olarak bu bizi mutlu etti. Böyle bir sevinci bize yaşattıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yarışmaya uzun zamandır hazırlandıklarını söyleyen Acar, “Başarımızın sırrı iyi hazırlanmaktan geçiyor. İyi hazırlandık. Disiplinli bir şekilde gayret gösterdik. İnşallah aynı başarıyı benzer yarışmalarda da gösteririz” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *