image

Rabia katliamı ve Mısır’ın genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Rabia katliamının hiçbir stratejik, ideolojik perspektiften haklı açıklamasının olmadığını belirtti.

Mısır’da eli kanlı darbeci Abdulfettah Sisi’nin komutasındaki Mısır ordusu tarafından gerçekleştirilen Rabia Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Mısır’ın genel durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Mısır’daki askeri darbeyi kabul edilemez olarak bulduklarını belirten Şahin, “Mısır halkının seçtiği şahsiyetli bir kişi, İslam düşmanı dış güçlerin sponsorluğunda yönetimden indirildi.Ardından meşruiyeti olmayan yeni kişiler kendilerini zorla halkın tercihi haline getirdi. Bu, Müslüman halkların kendi liderlerini belirleme haklarına yapılmış bir saldırıdır, Bu da Mısır özelinde değil, ümmet genelinde okunmalıdır.” dedi.

 

İhvan hareketinin Ortadoğu’da önemli bir aktör olduğuna vurgu yapan Şahin, “Öncelikle Mısır’ın kendi içerisinde güçlenen İhvan hareketi tasfiye edilmek istendi ve bu amaca genel olarak ulaşıldı. Daha önce de lider kadrosu idam edilmesine, üyeleri hapse atılmasına rağmen, tümüyle ortadan kaldıramadılar, aksine ülkeyi yöneten unsur haline geldiler. Elbette ülkede sistemi elinde bulunduran yapılar bundan rahatsız oldu. İhvan’a yapılan darbe ile Ortadoğu’dan Asya’ya birçok İslami hareketine gözdağı verilmek istendi. Dış politika anlamında da eski Mısır müttefikleri yerine bölge ile daha ılımlı ilişkiler yürütmesi, bölgeyi kontrolü altına almak isteyen emperyalistlerin işine gelmedi, yerel işbirlikçileri de bu amaç için taşeron olarak kullanıldı.” ifadelerini kullandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *