image

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, beraberinde MKYK üyeleri ve bölge milletvekilleriyle birlikte "Türkiye Yüzyılı 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programı kapsamında Batman'a geldi.

Burada bir otelin konferans salonunda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti'nin çalışmalarından bahsetti.

Dünyada şu sıralarda küresel anlamda ciddi sınamalarla karşı karşıya olduklarını belirten İleri, bir taraftan gıda, enerji krizleri ve diğer taraftan dünyayı etkisi altına alan bazı ekonomik koşulların olduğunu vurguladı.

"ÇOK ÖZEL BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Tüm bu krizlere ve sınamalara rağmen Türkiye'nin istikrarlı büyümesini devam ettirdiğine işaret eden İleri, "Çok özel bir süreçten geçtiğimize inanıyoruz. Şu içinde geçmekte olduğumuz süreç Türkiye'nin takip eden değil, takip edilen bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz bir süreçtir." dedi.

"1950'LİLERDEN BERİ DEĞİŞMEYEN YÖNTEMLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren İleri, "Maalesef şu geldiğimiz noktada Türkiye'deki muhalefet anlayışı, Türkiye'nin yakalamış olduğu olgunluk seviyesinden çok uzaktır. 1950'lilerden beri değişmeyen yöntemlerle, taktiklerle, görüşlerle ve zihin dünyasında hareket eden bir muhalefetle karşı karşıyayız. Yeri geliyor yapılan her türlü yatırıma karşı çıkıyorlar, yeri geliyor devletin en önemli organlarına saldırmaktan geri durmuyorlar. Ama bunun yanında ortaya koydukları bir vizyonun olmadığını, somut bir hizmet iddiasının olmadığını her geçen gün tekrar tekrar yaşıyor ve görüyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ MUHALEFET BU NOKTADAN HALEN ÇOK UZAKTADIR"

"Görüyor ve biliyoruz ki Türkiye'de maalesef ciddi bir muhalefet anlayışı halen hayata geçemedi" diyen İleri, şöyle devam etti: "Demokrasiler için muhalefetler olmazsa olmaz ve çokta önemli bir unsurdur. Ve iyi işlediği sürece millete hizmet edebilecek bir unsurdur. Ama Türkiye'deki muhalefet bu noktadan halen çok uzaktadır. İnanıyoruz ki Türkiye normalleşme ve atılım sürecini devam ettirdikçe, eninde sonunda muhalefet anlayışı da dünya standartlarına ve normalleşme sürecine girmek zorunda kalacaktır. Bu işin teminatı da milletimizin kendisidir."

Toplantıda; Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeleri Orhan Miroğlu, Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel de hazır bulundu.

PROGRAM İLÇELERDE DE TEKRARLANACAK

Şehir merkezinde start alan program daha sonra Beşiri, Kozluk, Hasankeyf gibi ilimize bağlı ilçelerde tekrarlanacak.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *