image

Yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı başlatılan ağaç dikim programı Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Yeni Çevre Yolu’nda düzenlenen programa Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman, Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, HÜDA PAR İl Başkanı Cengiz Karakaya’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bugün 3 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Vali Yardımcısı Furkan Seyman, orman sahasının servetini çoğaltmak, ağaç ve orman sevgisini artırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak için fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Seyman, “Cumhurbaşkanlığımızın seferberliğinde Milli ağaçlandırma günü ilan edilen 11 Kasım’da, ülke genelinde olduğu gibi orman sahasının servetini çoğaltmak, ağaç ve orman sevgisini artırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak için bugün burada 3 bin adet fidan dikimini gerçekleştirdik. İl genelinde 2022 yılında planlanan fidan sayımız ise 150 bindir. Geleceğe nefes seferberliğinde bizimle bu heyecanı paylaşan bütün katılımcılara teşekkür ederiz.” diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *