image

Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan yapılan açıklamada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Mevlid-i Nebi etkinliği için ücretsiz otobüs tahsis etme sözünü tutmadığı açıklandı.

21 Nisan Pazar günü Batman’da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan on binlerce kişi için Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Şubesi tarafından ulaşım kolaylığı için Batman Belediyesi’nden otobüs tahsis edilmesini ve alandaki on binlerce Batmanlı için birkaç seyyar tuvalet talebi iletilmişti. Bu son derece insani talepler Batman Belediyesi tarafından red edilmişti.

Bu pazar günü Diyarbakır’da düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi etkinliği için aynı istekler Diyarbakır Büyükşehir belediyesi tarafından da reddedildi.

Tüm halka hizmet götürmesi gereken belediyelerin bu tavrı bölge kamuoyunda büyük tepki topladı.

Diyarbakır Mevlid-İ Nebi Düzenleme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, 28 Nisan Pazar günü Nevroz Parkında düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliği için Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesinden istenilen "ücretsiz taşıma için otobüs desteği" talebinin reddedildiği açıklandı.

Diyarbakır büyükşehir belediyesinden otobüs tahsis edilmeyeceğinin belirtilmesinin ardından kamuoyu baskısıyla 26 aracın tahsis edileceğini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dün Vakfa yaptıkları bildirimde ise sadece 5 aracın tahsis edileceğini belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkilileri ise milyonluk Diyarbakır şehrinden beş otobüsün hiç kimseye yetmeyeceğini bunun Diyarbakır halkıyla alay etmek anlamına geldiğini belirttiler.

Amedspor maçı için yüzlerce ücretsiz araç tahsis edildiğini ama Diyarbakır ile özdeşleşen Mevlid-i Nebi gibi bir programa, araç tahsis edilmemesinin hiçbir şekilde izah edilemez olduğu belirtildi.

"Diyarbakır ile özdeşleşen Mevlid-i Nebi gibi bir programa, talep edilen düzeyde araç tahsis edilmemesi hiçbir şekilde izah edilemez." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir belediyesinin kararı sabotaj niteliğinde olup art niyetli tüm düşünceleri deşifre etmiştir. Mevlid etkinliğine yönelik belediye yöneticilerin bu tavrını değerli Diyarbakır halkının takdirine sunuyoruz. Ve bir kez daha, belediyelerin siyasi partilerin şubesi değil, halkın hizmeti için var olan kamu kurumları olduğunu hatırlatıyor, hizmetin ideolojik saiklerle yapılamayacağını vurguluyoruz. Bu münasebetle Aziz Diyarbakır halkına ve Peygamber Sevdalılarına bir çağrımız olacaktır. Bu Pazar günü yapılacak olan Mevlid-i Nebi etkinliğine adeta seferberlik ruhuyla destek olalım. 1400 yıl önce Peygamber aşığı Medine halkının Hz. Muhammed’i (sav) karşıladığı coşku ile seferber olalım. Her Peygamber Sevdalısı kardeşimizden ricamız; Mevlid etkinliğine gelmek isteyen halkımızın mevlit meydanına taşınmasına destek olmasıdır. Mevlid-i Nebi etkinliğine tüm kardeşlerimizi ve dostlarımızı ayrı bir aşk ve heyecan ile davet edelim. Özellikle araç sahibi kardeşlerimizin afişlerde belirtilen duraklardan misafirlerimizi alana taşımasını talep etmekteyiz."  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *