image

Batı Raman Kampüsünde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine, Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı İhsan Kaplan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il yöneticileri, akademik ve idari personel ile üniversite öğrencileri katıldı.

Fidan dikimi etkinliğinde konuşan Vali Ekrem Canalp, dünya üzerinde orman sayısının git gide azaldığını ve bu azalmaya karşı koyabilen nadir ülkelerden biri olduklarına dikkat çekti. Ülkedeki çocukların ilkokuldan itibaren ağaçlara değer veren, onları seven bir eğitimden geçtiklerini kaydeden Vali Canalp, Batman merkezde ve 6 ilçesinde fidan dikimine başladıklarını söyledi.

Göreve geldiği günden itibaren şehirle bütünleşik bir üniversite olma ve şehre fayda sağlayacak çalışmalar yürütme hedefiyle hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle fidan dikimi etkinliğinin de bu çalışmaları destekler nitelikte oluğunu dile getirdi.

Batman Üniversitesi kampüs alanlarının daha yeşil bir çevreye kavuşması için ağaçlandırma faaliyetlerine çok önem verdiklerini vurgulayan Demir, üniversitedeki 1. etap peyzaj çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Halkın ve öğrencilerin nefes alabilecekleri, doğayla buluşabilecekleri alanları artırmak amacıyla 2021-2022 yılları arasında 9 bin ağaç diktiklerini ifade eden Demir, ağaçlandırma çalışmalarının uzun vadeli bir yatırım olduğunu belirterek yıllar sonra öğrencilerin, çocukların bu ağaçların gölgesinde kitap okuyacak olmalarının mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Her yıl 11 Kasım tarihinde saat 11.11’de 81 ilde milyonlarca fidanın toprakla buluşturulmasıyla kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde, Vali Ekrem Canalp ile Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Bartın’daki maden patlamasında vefat eden madencilerin hatıralarına birer fidan diktiler.

Etkinlik, katılımcıların fidanları toprakla buluşturmalarının ardından sona erdi. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *