image

İlimizde 4'üncü "Sanayi ve Ticaret" ile "Gıda Tarım ve Hayvancılık" fuarının resmi açılışı yapıldı. Açılışa Vali Canalp’ın yanı sıra kurum müdürleri, Batman Ticaret Odası, Ziraat Odası ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanları ile çok sayıda yerli, yabancı iş adamı katıldı.

Programda bir konuşma yapan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, böylesi fuarların şehrin ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi. Çiftçi, Vali Canalp ve yetkililerden bazı taleplerde de bulundu.

“FUARA ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPTIK”

Oda olarak bu tür fuarları önemsediklerini belirten Çiftçi, bu yüzden ilimizde açılan bu fuara katkı maksatlı ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Konuşma kürsüsünden dinleyiciler arasında bulunan Vali Canalp’a teklifte bulunan Başkan Çiftçi, “ Herkesin huzurunda sayın valimize bir teklifte bulunmak istiyorum. Fuar organizasyonu yetkilileri de bahsettiler. Bu teklifin sözünü almak istiyorum. Metropol bir şehir olmaya aday ilimizde bir fuar merkezi yapılmasını istiyoruz. Hemen her şehirde fuar merkezleri vardır. İlimizde de buna ihtiyaç vardır.” İfadelerini kullandı.

Şehirlerin kalkınmasının esnaf ve tüccarların güçlenmesi ile olabileceğini vurgulayan Çiftçi, “ Bu yüzden esnafımızın bu tür fuarlara katılmalarını istiyoruz.” Diye çağrıda bulundu.

“GIDA SEKTÖRÜ ARTIK BİR GÜVENLİK MESELESİ”

Fuarda konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman’da düzenlenen fuarın iyi bir organizeye sahip olduğunu belirtti. Gıda sektörünün artık bir güvenlik meselesi haline geldiğini belirten Vali Canalp, bu tür fuarların bu anlamda önemli olduğunu söyledi.

“YENİ ORGANİZE SANAYİLERİNİ FAALİYETE GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR”

Batman ekonomisinin gelişimi için yeni, modern organize sanayilerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Canalp, “Batman’da gerçek bir sanayiden bahsedebilmemiz için Batman’ın çapına uygun bir sanayiden bahsedebilmemiz için yeni organize sanayilerini faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Şu an bir OSB’miz var ama mevcut OSB’miz Batman’ı kalkındırmaya yeterli değil. İşsizliğin 40 binlerle ifade edildiği bir ilde 10 binlerle ifade edilen bir istihdam Batman’ın ölçeği olamaz” ifadelerini kullandı. VEYSİGÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *