image

Vali Canalp mesajında, “1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, seçimle iş başına gelmiş, kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyorum. Verdikleri hizmetle kendilerini devletin en büyük yardımcıları arasına yerleştiren Muhtarlarımızın ihtiyaçlarına ve karşı karşıya kaldıkları sorunlara dikkat çekmek ve muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla 2015 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından her yılın 19 Ekim günü ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Vali Canalp mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: “Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımız, gerek vatandaşlarımızı gerekse devletimizi temsil gibi önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim hizmetlerine kadar vatandaşa hizmet yolunda muhtarlarımızın üstlendikleri bu misyon ehemmiyetini ilk günkü gibi muhafaza etmektedir. Mevcut her türlü sorunun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde ter akıtan, vatandaşın derdiyle dertlenen muhtarlarımız yaptıkları bu fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedir.”

Vali Canalp, “Bu itibarla; Muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizde görev yapmış olup ebediyete irtihal muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, geçmişte devletimize muhtar olarak hizmet etmiş muhtarlarımıza ve görevi başındaki tüm muhtarlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum.” Dedi. HABER MERKEZİ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *