image

 

Batmanlılar, kılınan Bayram namazının ardından ilk olarak mezarlılara akın eti. İlde bulunan mezarlıklardan Karşıyaka, Asri ve diğer mezarlıklar yakınlarına ziyarete gelenlerle doldu taştı.

Bayram sabahı mezarlık ziyareti yapan Batmanlılar, yakınlarının mezarlarının başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, Batmanlılar uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

HİZBULLAH REHBERİ DE ZİYARET EDİLDİ

Hizbullah Cemaati Liderleri Hüseyin Velioğlu’nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu da, kardeşinin mezarını ziyaret ederek, “Bugün Ramazan Bayramıdır. Şehid Rehberin mezarının başında toplanıyoruz. Her bayram ve Perşembe günlerinde Hüseyin Velioğlu kabri başında sevenleri tarafından ziyaret ediliyor. Buraya gelen misafirleri karşılamak içinde abisi ve ailesi olarak hazır bulunuyoruz. Her bayram, bayram boyunca her gün Hüseyin Velioğlunun mezarından ziyaretçiler eksik olmuyor. 15 sene oldu her bayram biz burada toplanıp bayramlaşıyoruz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Mezarlık ziyaretçilerinden M. Salih Çelik ise, her bayramda olduğu gibi yine ziyaretlerine mezarlıklardan başladıklarını ifade etti. Bilal Gültekin ise, “Her bayram ilk olarak şehitlerin mezarlıklarını ziyaret ediyoruz. Allah bizleri hayır ve şefaatlerinden mahrum etmesin inşallah. Daha sonra kendi akrabalarımızın mezarlarını da ziyaret ediyoruz. Ondan sonra daha yeni normal ziyaretlerimize başlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ÜMMETİN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN

İlk olarak ölümü hatırlayarak bayramlarını kutlamak istediklerini belirten Yakup Nart, “Bugün bayram sabahı ilk başta mezarlıkları ziyarete geldik. Bayramın dünyadaki bütün mazlumların Müslümanların kurtuluşuna, vahdetine ve birliğine vesile olmasını diliyoruz. Hep beraber inşallah hayırlı bayramlar yaşayacağız. Bütün İslam aleminin bayramı mübarek olsun.” dedi.

Şehitlerin mezarlarını Allah’ın rızasını kazanmak ve şehitlerden şefaat almak için ziyaret ettiklerini söyleyen Şehmuz Altıok şunları söyledi: “Özellikle bir davaya gönül vermiş gençler olarak, bu bölgede ve coğrafyada eğer rahat bir nefes alıyorsak biz kalben inanıyoruz ki bizler bunları bedel ödeyen şehidlerin sayesinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların şefaatlerine nail olmak için elimizden geldiğince uğraşıyoruz. Şehitlerin mertebesinin ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. Elimizden geldiğince onları mezarları başında ziyaret edip Allah’ın rızasını kazanmak için buraya geliyoruz. Allah şehitlerin geride bıraktığı tüm aile ve dava arkadaşlarına yardımcı olsun. Onların kanlarınla davaya gönül veren gençler olarak daha iyi yaşıyorsak onların vesile olduğuna inanıyoruz.” Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *