image

Bayram günlerinde hangi öğünde neleri, nasıl ve ne kadar tüketmek gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Beslenme Uzmanı Diyetisyen Sibel Çevik, özellikle kalp damar ve kolesterol hastalarının dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekti.

Kesilen kurban etinin hangi ortamda ne kadar süreyle saklanması gerektiği hakkında bilgiler veren Çevik, tüketilecek etin pişirilme şeklinin dahi sağlık açısından oldukça önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi.
Beslenme Uzmanı Diyetisyen Sibel Çevik, Kurban Bayramı dolayısıyla kırmız et ve tatlı tüketimi hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

"Yüksek ısıda maruz kalan etler, kanserojen maddelerinin oluşumunu destekler"
Kırmızı etin protein açısından çok zengin bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Diyetisyen Sibel Çevik, "Çinko, demir, magnezyum ve fosfat mineralleri ve B6, B12 ve A gibi vitaminleri de içermektedir. Besin değerlerini kaybetmemek için pişirme yöntemleri çok önemlidir. Pişirme yöntemlerimiz; haşlama, ızgara ve fırınlama olması gerekiyor. Yüksek ısıda pişirilen etlerin faydasından ziyade zararını görmeye başlıyoruz. Çünkü yüksek ısıya maruz kalan etler, kanserojen maddelerinin oluşumunu destekler. Etin içerisinde C ve E vitaminleri bulunmadığından dolayı daha çok sebzelerle beraber pişirilirse faydasını hem daha fazla görmüş oluruz hem C vitamini aldığımızdan dolayı demir emilimi desteklenmiş olacak hem de etin sindirimi zor olduğu için de sebzelerle desteklediğimiz için sindirimi de kolaylaştırmış olacağız." şeklinde konuştu.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *