image

Gazetemize verdiği demeçte Batman merkeze bağlı bütün ilçelerde havuz yapıldığını belirten Özperk, “Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bölgemizin sıcaklık değerlerinin yüksek olmasından dolayı ve çevrede akarsuların da olmasından dolayı havuzlara önem verdik. Bakanlığımızın destekleri ile bu sezon itibarı ile hiçbir ilçemiz havuzsuz kalmayacak.  Geçen sene Sason, Kozluk, Hasankeyf ve Gercüş’te havuzlarımızı devreye koyduk. Sadece Beşiri İlçemizde bu yönde eksiğimiz vardı. Şu anda Beşiri’de havuz için nakil işlemleri başlatıldı. Batman merkezindeki bir havuzumuzu Beşiri’ye kaydırıyoruz. İnşallah haziran ayında hazır hale gelecek. Bunun yanı sıra Bakanlığımız Batman’a 4 adet portatif havuz tahsisi yaptı. Bu havuzlarımızdan 3 tanesini Batman merkezine 1 tanesini de Kayapınar beldesine kuracağız. Kayapınar yüzme anlamında en mağdur ilçemiz. Böylelikle bütün gençlerimizi tesislerimizde yüzme öğrenmeye davet ediyoruz. Akarsu, kanal ve göletler girmek yerine havuzlarımızda yüzmeye ve serinlemeye gelmelerini bekliyoruz. Bu konuda kapımız her daim açık olacaktır.” dedi.

Olimpik Havuz Hizmete Açılacak

Hijyenik ve temiz olması ile ön plana çıkacak olan yeni havuzun müjdesini veren Özperk, “Erköklü (İrmi)Mahallesinde yer alan kapalı olimpik yüzme havuzumuzu da önümüzdeki haftalarda halkın hizmetine açacağız. Cüzi Bir ücret karşılığında abonelik sistemi ile devreye koyacağız. Büyük ve temiz bir havuz. 50 metre uzunluğunda 25 metre genişlik ve 3,10 metre derinliğinde. Sürekli kontrol altında olacak ve ilaçlamaları yapılacak. Halkımızı bu havuzumuza da bekliyoruz. Bu yaz sezonunda boğulmaların olmaması için gençlerimiz ve ailelerimizi dikkatli olmaya davet ediyoruz.” dedi

Hem İsrafı Önlemiş Hem De Paylaşmayı Öğretmiş Oluyoruz

Sezon boyunca yürüttükleri önemli projeler hakkında açıklamalarda bulunan Özperk konuşmasına şöyle devam etti: “Bakanlığımız bu sezon iki önemli proje daha yürüttü. Bunlardan bir tanesi yurtlarda yürütülen “Komşum” projesi. Bu projeye göre yurtlarda pişen ve artan yemeklerin ısıtılarak paketlenip o gün içerisinde yurdun yakınındaki ailelere ulaştırılmasıdır. Bu projedeki temel amaçlarımızdan bir tanesi de yurttaki öğrencilerimizi bu tür etkinliklere dahil etmektir. Böylece hem israfı önlemiş oluruz hem de paylaşmayı da öğrencilerimize öğretmiş oluruz. Hem Seyit Bilal Erkek Öğrenci yurdumuz, hem de Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdunda yurt idarecilerimiz ve gençlerimiz bu konuda fedakârlık gösterdiler ve anlamda güzel bir çalışma ortaya serildi.” dedi.

Biz bir takımız

Özperk açıklamasının devamında; “Bir diğer proje ise “Biz bir takımız” projemizdir. Bu projede ise 19 Mayıs Mahallesinden seçtiğimiz 40 ortaokul öğrencisine kendi tesislerimizde oryantrik ve basketbol eğitimleri verildi. Yakın zamanda bu çocukları kamplara göndereceğiz. Bütün gençlerimizin heyecanla beklediği Gençlik Parkı başvuruları başladı. Şu anda sanal ortamda erkek-kız gençlerimizin başvurularını bekliyoruz.” dedi.  

500 müracaat aldık

Yakın zamanda yaz spor okulları başlayacağını söyleyen Özperk; “Bütün ebeveynlere tavsiyemiz, çocuklarıyla yaz boyunca telefon ve televizyonda vakit geçirmeleri yerine mutlaka spor tesislerimize gönderip bir branşa yönlendirsinler. İşsizliği önleme ve azaltmaya yönelik Bakanlığımız bir proje geliştirdi ve şuan itibarı ile Usta öğretici olarak görev almak isteyen kardeşlerimizin başvurularını aldık. Şu ana kadar 500 müracaat aldık. Bu kardeşlerimiz uygun bir ücretle sezon boyunca tesislerimizde kurslar açabilecekler. Güzel bir hizmet olduğuna inanıyoruz.” dedi.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *