image

Toplantıda konuşan ASKON Başkanı Nasıroğlu; “İşsizlik ve genç nüfus bakımında  ilk sıralarda olan ilimizde ticaretin sürdürülebilmesi bakımından öncelikle enerji maliyetlerinin makul seviyeye çekilmesi, en azından kalkınmada öncelikli iller için hükümet tarafından böyle bir çalışmanın yapılması gerekir. Yoksa bu maliyetlerle üreticimiz, çiftçimiz, tekstilcimiz, esnafımızı zor günler bekliyor.” Dedi.

Toplantıya katılan Ticaret İl Müdürü  Şehmus KALKAN  ise yaptığı konuşmada, sonn dönemdeki fiyat artışları ile ilgili bugüne kadar ilimizde 575 işyerinde 1950 adet ürünün denetlendiğini  bu denetlenmenin  dışında  111 şikayetin geldiğini ve bu şikayetlerin tamamı ile ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını vatandaşın mağdur olmaması için oluşturulan denetim ekiplerimizce yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. İlimizde 2021 ocak ayı ile 2022 ocak ayı içerisinde 844 yeni şirketin açıldığını buna mukabil 113 şirketinde kapandığını,2021 yılı ilimizdeki toplam ithalatı 21.968 bin dolar, ihracatın ise 56.781 bin dolar olduğunu, bu ihracatların yoğunlukla ırak, ABD, Almanya ve İngiltere’ye olduğunu, ithalatın ise yoğunluklu olarak Çin, Rusya ve Almanya’dan yapıldığını belirtti.

 OSB Başkanı Vejdin Nasıroğlu da yaptığı açıklamada, göreve yeni geldiklerini, gelir gelmez de OSB’nin alt yapı sorunu, arıtma tesisi gibi konulara öncelik verdiklerini söyledi.

YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI

Toplantıya ASKON ailesine yeni katılan Başaran Matbaacılık sahibi İslam BAŞARAN'a, Peron spor ve baskı merkezi sahibi Murat ÇETİN'e rozetleri takıldı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *